(Ν2) Τι είπε στο edolio5 ο ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος για το δημοσίευμα μας περί... της "Σουλάρας του ΣΔΟΕ". Τι ισχυρίστηκε για τις "κατηγορίες" σε βάρος της και πως θα αντιδράσει όταν και αν πάρει την δικογραφία στα χέρια του.


Του Άρη Σπίνου

Ομολογουμένως με ευγενικό όπως πάντα τρόπο, ο ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος, επικοινωνώντας το Σάββατο το πρωί με τον υπογράφοντα  μας έδωσε τις δικές του εξηγήσεις, ερμηνεύοντας το σχετικό δημοσίευμα, της εφημερίδας μας, αναφορικά με την εντολέα του που ενδεχομένως να "φωτογραφίζει" το δημοσίευμα. Παρά το γεγονός ότι δεν αναφέραμε το όνομα της καταγγελλόμενης υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, που αναγράφεται σε μήνυση που έχει ήδη κατατεθεί από τις 31/7/2020, για παραβατική συμπεριφορά, ο Βασίλης Καπερνάρος μας ζήτησε να μεταφέρουμε σε συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ πως, εάν πρόκειται για την εντολέα του, για την οποία δεν μας είπε το επίθετο της, τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής: 

"Ουδέποτε της ασκήθηκε δίωξη ή έχει κληθεί να καταθέσει οποιοδήποτε υπόμνημα παροχής εξηγήσεων είτε για ΕΔΕ είτε ως ύποπτη τέλεσης αδικήματος. Όποιος την αναφέρει, ακόμα και μέσα σε άλλη μήνυση, για παραβατική συμπεριφορά, όταν λάβω αντίγραφα της δικογραφίας αυτής θα απαντήσω με τον τρόπο που ξέρω εγώ". Οφείλουμε να διευκρινίσουμε, από όσο γνωρίζουμε, ότι για την "Σουλάρα" που εμείς εννοούμε ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και παραμένει εν ενεργεία υπάλληλος του ΣΔΟΕ. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναγράφουμε προς το παρόν το όνομα της. Σκοπός του ρεπορτάζ δεν είναι να σπιλώνουμε υπολήψεις παρά να αναφέρουμε γεγονότα. Το περιεχόμενο μιας μήνυσης δεν αποτελεί γεγονός αλλά ισχυρισμούς του μηνυτή. Αυτοί κρίνονται από την εισαγγελική αρχή και εάν φανούν ενδείξεις αλήθειας τότε ασκούνται ποινικές διώξεις. Τότε και εμείς θα επανέλθουμε.