Τον παρακαλάνε για ένα ραντεβού! Η συνάντηση του εφοπλιστή Προκοπίου με τον Αμερικάνο Πρέσβη στο σκάφος του! Η κυβέρνηση του χάρισε τα ναυπηγεία έναντι "ψιλοκοκό" και τον έκανε κυρίαρχο στην ναυπήγηση των 4ων φρεγατών.


Του Άρη Σπίνου

Συναντήσεις με τον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου που είναι ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αναμένεται να έχουν Αμερικανοί εκπρόσωποι εξοπλιστικών μεγαθηρίων που διεκδικούν τη σύμβαση για τις φρεγάτες.

Στη διάρκεια της παρουσίας τους στην Αθήνα με αφορμή την Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων, πήραν ξεκάθαρα το μήνυμα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι χωρίς τη συμμετοχή των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ως υπεργολάβου στη ναυπήγηση των φρεγατών δεν πρόκειται να εξασφαλίσουν τη μεγάλη σύμβαση των τεσσάρων και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ. Εκεί που υπήρχε πουθενά ο Προκοπίου (σε θέματα εξοπλισμών ενοούμε) έγινε κυρίαρχος παίχτης με την βοήθεια της κυβέρνησης που ουσιαστικά του χάρισε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τίμημα όσο μια πολυκατοικία στην Γλυφάδα. Ο Προκοπίου συναντήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, με τον Αμερικάνο Πρέσβη Πάιατ προκειμένου να του γνωρίζει ο δεύτερος τους "φίλους" που εκφράζουν στην Ελλάδα τις ΗΠΑ σε θέματα στρατιωτικών εξοπλισμών.