Την "μισή Αργυρούπολη" διεκδικεί ο δήμος Γλυφάδας! Για "ερντογανισμό" τον κατηγόρησε ο δήμαρχος Κωσταντάτος. "Τα ίδια έκανε και ο δήμαρχος Αλίμου αλλά έμεινε με τον... μουτζούρη στο χέρι".

Του Άρη Σπίνου

Βαριές κουβέντες για μια απίστευτη ιστορία διαδημοτικού... ιμπεριαλισμού.

Όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ηλιούπολης  ο Δήμος Γλυφάδας κατέθεσε διεκδικητική αγωγή εναντίον του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, αξιώνοντας την κυριότητα μιας έκτασης 30 στρεμμάτων που σήμερα στεγάζουν αθλητικές και άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις καθώς και 16 εκατ. ευρώ.


Ο Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε λόγο για “αρπακτική λογική” έναντι του Δήμου του, καταλογίζοντας στον Γιώργο Παπανικολάου “ερντογανισμό” και θράσος.

Κατά την άποψη του Δημάρχου Γλυφάδας τα σύνορα της πόλης του με το Ελληνικό πρέπει να μετατοπιστούν μετά το ρέμα της Ευρυάλης, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα το γήπεδο ποδοσφαίρου των Σουρμένων, καθώς και ένας εκτεταμένος χώρος με αμαξοστάσιο και άλλες εγκαταστάσεις των δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης να …περάσουν στη Γλυφάδα. Το διεκδικούμενο κομμάτι συνορεύει με αλλά δεν περιλαμβάνει μέρος της έκτασης όπου αναπτύσσεται η επένδυση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Παρόλο που η πλευρά του Ελληνικού έχει πληθωρικά τοποθετηθεί για το θέμα με ανακοινώσεις και πριν τη συνέντευξη Τύπου, είναι άξιο απορίας γιατί η πλευρά του Δήμου Γλυφάδας επισήμως σιωπά για το θέμα και μόνο τοποθετείται μέσω ανώνυμων “πηγών” σε συγκεκριμένη τοπική ιστοσελίδα. Σε ένα τέτοιο δημοσίευμα έχει κυκλοφορήσει ένας χάρτης που απεικονίζει τα σύνορα των δύο Δήμων να βρίσκονται στην οδό Ρόζας Ιμβριώτη που σήμερα ανήκει ξεκάθαρα στον Δήμο Ελληνικού. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος υποστήριξε ότι “οι χάρτες αυτοί δεν ισχύουν”, τονίζοντας ότι τα πολεοδομικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα.

Τη διένεξη θα κρίνει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Ελληνικού θα αναπτύξει τις θέσεις του.

Πρόκειται για τη δεύτερη διεκδίκηση όμορου Δήμου που δέχεται ο προνομιούχος σήμερα λόγω της μεγάλης επένδυσης της Lamda, Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης. Είχε προηγηθεί ο Δήμος Αλίμου προ λίγων ετών με ανάλογη προσφυγή στην αρμόδια για τη χάραξη των δημοτικών ορίων υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Η απόρριψη της τότε αίτησης του Αλίμου, σύμφωνα με τον Γιάννη Κωνσταντάτο, οδήγησε τον Δήμαρχο Γλυφάδας να επιλέξει διαφορετική οδό, αυτήν των διοικητικών δικαστηρίων.