Φωτιά στο Μάτι!Αγκαζέ με τον Λυκουρέζο πέρασε το κατώφλι του ανακριτή ο Ψινάκης ως κατηγορούμενος.Θα ακολουθήσουν άλλοι 19.


edolio5 team 

Με τον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη άνοιξε ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.Για την υπόθεση κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος 19 στελέχη της Αυτοδιοίκησης της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής.Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.


Ο Ηλίας Ψινάκης, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή προσήλθε στον ανακριτή και ζήτησε προθεσμία για τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 προκειμένου να ενημερωθεί για τα σε βάρος του στοιχεία της δικογραφία και να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου δήλωσε τα εξής:

«Στην τεράστια αυτή τραγωδία που τόσοι άνθρωποι πέθαναν με φριχτό θάνατο πρέπει όσοι από εμάς εμπλέκονται ή έχουν οποιαδήποτε ευθύνη να τιμωρηθούν πραγματικά. Και για τη μνήμη των νεκρών και τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν και για να μην ξαναγίνει. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι δεν έκανε κάτι που έπρεπε να κάνει απάντησε πως αυτό « θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη».