Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024

Υπόθεση δολοφονίας Χάρη Κοντογιώργη! Άρχισε η δίκη με κατηγορούμενο τον φερόμενο ως εκτελεστή Γιάννη Λάλα που βρίσκεται στο εδώλιο από ένα SMS. Το φιάσκο της βιαστικής δικογραφίας που έχτισε η ΕΛΑΣ και η βέβαιη αθώωση που έρχεται από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.


edolio5 team

Άρχισε σήμερα Δευτέρα, η δίκη για την δολοφονία του «νονού της νύχτας» Χάρη Κοντογιώργη που ήταν υπαρχηγός της ομάδας του Μιχάλη Καπίρη που επίσης δολοφονήθηκε και δραστηριοποιόταν στις περιοχές Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Ιωνία - Άγιοι Ανάργυροι. 

Όσοι βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών στην οδό Λουκάρεως και άκουσαν τους μάρτυρες κατηγορίας εύκολα θα έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η δίκη αυτή είναι «στημένη» πάνω σε μια δικογραφία - «φιάσκο» που με βεβαιότητα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο εδώλιο δεν βρίσκεται ο εκτελεστής του Χάρη Κοντογιώργη.

Ας δούμε, που στηρίζεται η δικογραφία για την δολοφονία του Χάρη Κοντογιώργη.

Κατηγορούμενος είναι ο Γιάννης Λάλας τον οποίο η Ασφάλεια θεωρούσε με βεβαιότητα ότι ήταν ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ και όπως προέκυψε αθωώθηκε πριν λίγες εβδομάδες όπου βρέθηκε στο εδώλιο μαζί με τον αδερφό του Στράτο. Η δίκη έγινε στην ίδια αίθουσα όπου γίνεται και η ακροαματική διαδικασία της νέας προς διερεύνηση δολοφονίας.

Η επισήμανση του edolio5 για την υπόθεση αυτή (δολοφονία Καραϊβάζ) από την πρώτη στιγμή ήταν πως επρόκειτο για μια δικογραφία - «φιάσκο» που με βεβαιότητα θα οδηγούσε στην αθώωση τους! Έτσι και έγινε.

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα: Ο Γιάννης Λάλας ήταν φίλος με τον Μιχάλη Καπίρη όπου δολοφονήθηκε στις 15/5/21 στην Μεταμόρφωση και μέχρι σήμερα παραμένει η ενέργεια αυτή ανεξιχνίαστη .

Ο Χάρης Κοντογιώργης ήταν ο υπαρχηγός του Καπίρη! Ο Γιάννης Λάλας διατηρούσε φιλία με τον Καπίρη. Άρα επειδή ο Λάλας στεναχωρέθηκε που δολοφονήθηκε ο φίλος του και πίστευε ότι το έκανε ο Κοντογιώργης για να πάρει το μερίδιο του στα μαγαζιά όπου είχαν «κοινά» τον σκότωσε.

Απίστευτο και όμως αληθινό! Αυτό είναι το σενάριο που στηρίζεται η δικογραφία. Επιπλέον υπάρχει και ένα ακόμη παρόμοιας ποιότητας «συνταρακτικό» στοιχείο.

Ένας άγνωστος έστειλε ένας SMS σε έναν φίλο του Κοντογιώργη που ήταν συγκρατούμενος μαζί του στην φυλακή, όπου του έγραφε ότι ο Γιάννης Λάλας μαζί με άλλα 3 άτομα θα σκοτώσουν τον Κοντογιώργη. Αυτός που έστειλε το SMS δεν βρέθηκε ποτέ! Αυτός που το έλαβε είναι ο Σοφιανίδης Γιώργος όπου σήμερα κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει ποιος του έστειλε το SMS ούτε είχε ακούσει ποτέ 7 χρόνια που έκατσε στην φυλακή για διάφορα αδικήματα το όνομα του κατηγορουμένου.

Ο Σοφιανίδης, ενημέρωσε τον Κοντογιώργη για το SMS. Όταν δολοφονήθηκε ο Κοντογιώργης από το κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε το SMS που είχε λάβει. 

Κατά περίεργο τρόπο όμως οι άλλοι τρεις που αναφερόντουσαν στο SMS δεν είναι κατηγορούμενοι! 

Δεν αναφέρουμε τα ονόματα τους, αφού δεν απαγγέλθηκε ποτέ κατηγορία σε βάρος τους. 

Ένα μικρό παιδί να ρωτήσει κάποιος ποιος έστειλε το SMS αυτό η απάντηση που θα δοθεί είναι αυτονόητη.

Σήμερα, ο Γιάννης Λάλας παραμένει προφυλακισμένος για την υπόθεση αυτή έχοντας συμπληρώσει 15 μήνες.

Όσοι μάρτυρες κατέθεσαν - ολοκληρώθηκε η διαδικασία - μεταξύ αυτών και οι 2 αστυνομικοί που χειρίστηκαν την δικογραφία ουσιαστικά δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί ο Γιάννης Λάλας είναι κατηγορούμενος αφού εκτός από το SMS δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο.

Σημαντική ήταν η κατάθεση και μιας γυναίκας, που είδε τον εκτελεστή να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος αφού η ίδια διαμένει 100 μέτρα από εκεί και τον περιέγραψε ως προς το σωματότυπο του.

Πρόεδρος: «Κύριε κατηγορούμενε σηκωθείτε όρθιος και κοιτάξτε την κυρία» και απευθυνόμενη η πρόεδρος της έδρας προς την μάρτυρα την ρώτησε «Ομοιάζει ο σωματότυπος του κατηγορούμενου με αυτόν που είδατε;»

Μάρτυρας: «Δεν έχει καμία σχέση κυρία Πρόεδρε»

Η δίκη συνεχίζεται...

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !