Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2024

Αυτός είναι ο αντιδήμαρχος! Πλήρωσε από την τσέπη του ζεστά €75.000 για τα «κλεμμένα άλλων» που είχαν ρημάξει τον δήμο μαζί με τον δήμαρχο και την παρέα του. Το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο ΟΤΑ που συγκλόνισε την Ελλάδα για την υπεξαίρεση 17,9 εκατομμυρίων ευρώ.


Του ειδικού συνεργάτη 

Όσα θα σας περιγράψω τα εξομολογήθηκε ο ίδιος πριν λίγες μέρες για αυτό θα σας πω και το όνομα του αλλά και κάθε λεπτομέρεια.
Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» εδώ και 20 χρόνια στο Δ Θεσσαλονίκης για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στα ταμεία επί εποχής Παπαγεωργόπουλου.

 Η διαδικασία ανάκτησης των υπεξαιρεθέντων είναι ιδιαίτερα μακρόσυρτη, τα ένδικα μέσα απαιτούν πολλά χρόνια έως ότου τελεσιδικήσουν, ενώ τα δυνητικά έσοδα γράφονται και ξαναγράφονται σε προϋπολογισμούς.

Ο Μιχάλης Ζορπίδης, που διατέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος. Σήμερα είναι πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ετοιμάζεται να αποχωρήσει) και κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του ΕΕΘ στην 88η ΔΕΘ, στην τοποθέτησή του, θυμήθηκε τα πέτρινα εκείνα χρόνια και τις… περιπέτειες που έζησε στον Δήμο Θεσσαλονίκης,

Και εκεί έβγαλε μια είδηση! Αναφέρθηκε στον Δήμο με εμφανή πικρία…

«Και στον δήμο έδωσα την ψυχή μου. Και έδωσα κι αυτά που έκλεψε κάποιος άλλος…», είπε.

Αναφέρθηκε στην υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αν και ο ίδιος αθωώθηκε για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλόγισε σε όλους τους εμπλεκόμενους να πληρώσουν ένα χρηματικό ποσό για τα χρήματα που έλειπαν από τα ταμεία του δήμου.



Αρχικά, όπως είπε, το ποσό αυτό ξεπερνούσε τις 800.000 ευρώ για εντάλματα που είχε υπογράψει ο κ. Ζορπίδης, ως αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ωστόσο, μετά από νομικές ενέργειες το ποσό μειώθηκε σε περίπου 75.000 ευρώ. Μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Ζορπίδης κατέβαλε τα χρήματα αυτά στον Δήμο Θεσσαλονίκης, περίπου πριν από ένα μήνα.

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση που ακόμη έχει νομικές εκρεμμότητες, στον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο έχουν καταλογιστεί περίπου 59 εκατ. ευρώ. Κοντά 43,5 εκατ. είχαν καταλογιστεί σε βάρος του πρώην αντιδημάρχου της περιόδου εκείνης Απόστολου Τσουρέκα, ο οποίος απεβίωσε λίγο μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης. 

Ποσό 34 εκατομμυρίων ευρώ καταλογίστηκε σε πρώην διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας και κατηγορούμενο στη δίκη της υπεξαίρεσης, για τα έτη 1998-2003. Στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, έχουν καταλογιστεί για την ίδια χρονική περίοδο 16,7 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης ο οποίος αθωώθηκε για την υπεξαίρεση. 

Ωστόσο, καταλογίστηκε σε βάρος του για τα έτη 1999-2002, το ποσό των 11,7 εκατ. ευρώ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !