Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2024

Ο πλειστηριασμός της βίλας - παλάτι του βιομήχανου Δημήτρη Βουτσέλα στην Άνω Βούλα! Η offshore, ο π. υπουργός Πάνος Καμμένος, το χρέος των €37.000 και το δημόσιο που έχασε δεκάδες εκατομμύρια για ένα κομμάτι ψωμί υπέρ ενός ιδιώτη.


Του ειδικού συνεργάτη

Να τα πάρω από την αρχή για να γίνουν κατανοητά και στην θεία μου στο χωριό. 

Ο Δημήτρης Βούτσελας , ένας πρώην βιομήχανος που διατηρούσε την χαρτοποιεία με την επωνυμία «ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ» στην περιοχή του Ασπροπύργου που δεν του τα έφερε καλά η ζωή, γέμισε με χρέη σε δημόσιους φορείς. Ο ένας πλειστηριασμός μετά τον άλλον σε ότι του άνηκε ήταν πλέον γεγονός. 

Ο Βούτσελας είχε μια καταπληκτική βίλα στην Άνω Βούλα. Ήταν η κύρια κατοικία του. Σε αυτό το σπίτι, σε όποιον χρωστούσε γινόταν και από μια κατάσχεση! Όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα για ένα χρέος €37.369,04 που είχε στον π. υπουργό Πάνο Καμμένο, ο γνωστός πολιτικός του έκανε κατάσχεση.

Ο πλειστηριασμός για την κατάσχεση αυτή ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 25/1/2023 και θα τον έκανε ο συμβολαιογράφος Χρήστος Δανιάς. 

Η τιμή εκκίνησης της βίλας για τον πλειστηριασμό ήταν 1.160.000 ευρώ! Να σημειώσω ότι για το ακίνητο υπήρχαν «βάρη» από το ΙΚΑ και διάφορες ΔΟΥ ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2022, ο Δημήτρης Βούτσελας προσέφυγε στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου, όπως είχε νόμιμο δικαίωμα να αποτρέψει τον πλειστηριασμό αφού είχε να παρουσιάσει στον δικαστή πρόταση αγοράς της βίλας με το ίδιο τίμημα που ήταν και η αρχική τιμή του πλειστηριασμού. Αυτό είναι μια νόμιμη διαδικασία. 

Πράγματι, στο μονομελές πρωτοδικείο προσέφυγε ο Δημήτρης Βούτσελας και ο Πάνος Καμμένος. Με την απόφαση 6238/22 ο δικαστής της έδρας έδωσε το δικαίωμα να εγκριθεί η πρόταση που κατέθεσε ο Βουτσέλας που με λίγα λόγια έλεγε ότι η εταιρεία «INARIA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να καταβάλει 1.160.000 ευρώ. 

Πράγματι, τα χρήματα δόθηκαν από την εταιρεία και η βίλα - «φιλέτο» που βρίσκεται στην οδό Καραμανλή 237 και Φλέμινγκ 16 στην Άνω Βούλα, αξίας άνω των 12 εκατ. ευρώ όπως λένε εκτιμητές της περιοχής πέρασε στην Offshore. 

Το ερωτήματα που γεννιόνται είναι τα εξής: Ποιανού είναι η Offshore αυτή ; Πως δημιουργήθηκε το χρέος του Βούτσελα στον πρώην υπουργό ; Τι σχέση είχε με την Offshore ο Καμμένος ; Εκπροσωπούσε έναν φίλο του στην δικαστική διαδικασία  που ήθελε να τον διευκολύνει με την παρουσία του ; Πως είναι δυνατόν ο πρωτοδίκης δικαστής να επέλεξε να εκδώσει μια τέτοια απόφαση και το δημόσιο να χάσει τα εκατομμύρια που θα εισέπραττε εάν η βίλα χτυπιόταν σε πλειστηριασμό ;

Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε και τον Βούτσελα και τον Πάνο Καμμένο αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι προφανές ότι το edolio5 θα φιλοξενήσει την άποψη τους.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !