Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2024

Ο «επαγγελματίας» πολιτευτής της ΝΔ στον Πειραιά και οι τοκογλυφίες που κάνει! Οι πλειστηριασμοί που αρπάζει με τον μεσίτη «Μιχαλάκη» ή γύπα και ο τόκος της μαφίας του 7% που δανείζει χρεοκοπημένους συναδέλφους του για να τους πάρει ότι έχουν και δεν έχουν.


Του ειδικού συνεργάτη

Φαίνεται ότι το φαινόμενο της αγάπης που έχουν με τους πλειστηριασμούς τα στελέχη της ΝΔ δεν αρχίζει και τελειώνει μόνο στον Πάτση.

Τους τελευταίους μήνες, μετά από μια μακρά δημοσιογραφική έρευνα για τοκογλύφους που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα έχω πέσει πολλές φορές πάνω σε έναν πολιτευτή της ΝΔ στον Πειραιά που του αρέσει να ασχολείται με αριθμούς.

Μιλάμε για πολύ μαύρο χρήμα που ασπρίζει με αγορές ακινήτων (Real Estate) για τις οποίες χρησιμοποιεί τον γνωστό στην πιάτσα «Μιχαλάκη» ή γύπα όπου κατά τον νόμο παριστάνει τον μεσίτη.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction που χειρίζεται τους πλειστηριασμούς βγάζει φωτιές όταν ο πολιτευτής τους «χτυπάει».

Ένα παραλιακό ακίνητο, επί της ακτής Θεμιστοκλέους το πήρε περίπου €200.000 ενώ η σημερινή του αξία ξεπερνά τις 800.000 ευρώ! Το διαμέρισμα άνηκε σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην παράγοντα της αυτοδιοίκησης. 

Η αγορά μιας βίλας στην Εκάλη με 260.000 ευρώ, ενώ η αξία της ξεπερνά τα €3 εκατ. αποτελεί ένα ακόμη απόκτημα του! Την ίδια τύχη είχαν και τα γραφεία πέριξ του δημαρχείου του Πειραιά που ανήκαν σε π. δικηγόρο που του έχει αφαιρεθεί οριστικά η άδεια.

Ακόμη και στο νεοκλασικό του άλλοτε κραταιού Άκη Γλου προσπάθησε να βάλει χέρι. Να φανταστεί κανείς όμως ότι τα 2 αδέλφια Γλου ήταν χρηματοδότες του πολιτευτή πριν μερικά χρόνια όταν αυτός ήταν... ατσίγαρος!

Μιλάμε ότι είναι τόσο αδίστακτος!

Μαθαίνω ότι κυρίαρχο ρόλο στους πλειστηριασμούς παίζει και μια συμβολαιογράφος που μετά την τέλεση της πράξεως παίρνει το 10% της πραγματικής αξίας. Ο μεσίτης ή γύπας φαίνεται ότι αποτελεί πλέον συνέταιρο του αφού πλέον έχουν τελειώσει οι «μπροστινοί» που χρησιμοποιούσε ο εύσωμος πολιτευτής.

Κάποιες πληροφορίες επιμένουν να λένε, ότι αν κάποιος πάει μια βόλτα από το Λουξεμβούργο θα βρει πάνω από 10 εκατ. ευρώ στο όνομα του!

Η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή και τα ονόματα που έχουν φτάσει στο edolio5 ως εμπλεκόμενα στην παρέα, του «εύσωμου» είναι ιδιαιτέρως επώνυμα με κυρίαρχο ρόλο στα πολιτικά δρόμενα της χώρας.

Ένα πουλάκι μου είπε ότι εξαιτίας μιας συνδικαλιστικής ιδιότητας που διαθέτει ο πολιτευτής έχει πρόσβαση σε μια τράπεζα πληροφοριών με οικονομικά δεδομένα επιχειρήσεων. Βλέποντας ποιοι πονάνε οικονομικά τους πλησιάζει και τους δανείζει με τόκο μαφίας που φτάνει και το 7% τον μήνα.

Θα τα ξανά πούμε!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !