Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2024

Ο «κοριός» του Μητσοτάκη στο γραφείο του Τζιτζικώστα στην Ευρώπη! Ο πόλεμος στο παρασκήνιο για να τοποθετηθεί διευθύντρια η Μπούρα και οι αντιρρήσεις του περιφερειάρχη που δεν θέλει κατάσκοπο του Μαξίμου στα πόδια του.


Του ειδικού συνεργάτη

Μόλις τελείωσαν τα χαμόγελα στην συνάντηση Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα άρχισαν οι γκρίνιες. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, μεταξύ Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα έχουν εμφανιστεί βαριά σύννεφα για μια βασική αιτία: Την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει διευθυντής του γραφείου του Επιτρόπου στις Βρυξέλλες.

Μαθαίνουμε επίσης ότι και ο μηνιαίος μισθός του διευθυντή δεν είναι καθόλου αμελητέος, προσεγγίζει τα 20 χιλιάδες ευρώ.

Ο πρωθυπουργός θέλει για τη θέση του διευθυντή του Επιτρόπου να τοποθετηθεί ένας δικός του άνθρωπος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Αννα – Μαρία – Ελένη Μπούρα, επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού.

Η Μπούρα βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό του πρωθυπουργού, σε μια κλειστή ομάδα διπλωματών – γυναικών και συγκεκριμένα την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που έγινε υφυπουργός Εξωτερικών και την Ελένη Σουρανή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λένε οι πληροφορίες ζήτησε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα να είναι η  Μπούρα η διευθύντρια του γραφείου του στις Βρυξέλλες.

Οι… κακές γλώσσες πάντως αναφέρουν ότι έτσι το Μαξίμου, και με τη δικαιολογία της ανάγκης έμπειρων διπλωματικών υπαλλήλων, θέλει να τοποθετήσει ένα δικό της στέλεχος δίπλα στο νέο Επίτροπο σε ρόλο «τοποτηρητή».

Ενδεχομένως όμως ο νέος Επίτροπος να αντιλαμβάνεται ότι ένας άνθρωπος του πρωθυπουργού στο γραφείο του θα έχει και το ρόλο του «ελεγκτή» του, κάτι που σίγουρα δεν επιθυμεί αφού ο ίδιος θέλει να έχει μαζί του δικό του άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !