Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2024

Η κασέτα που «λέει πολλά» για την μαφία της Μυκόνου με ονόματα αστυνομικών, πολεοδόμων και εργολάβων! Οι καυτοί διάλογοι για τους κατά παραγγελία ξυλοδαρμούς και ο ρόλος πασίγνωστου επιχερηματία στο νησί των ανέμων. Το άβατο στις φυλακές Κορυδαλλού και οι αρχιφύλακες του «ευαγούς ιδρύματος» που κάνουν τους «τροχονόμους» για τα ξεκαθαρίσματα και τις δολοφονίες αντίπαλων συμμορίων. Η εκτέλεση που προηγήθηκε πριν το χτύπημα θανάτου στον τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη.


Του ειδικού συνεργάτη

Το πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να μπει στην δικογραφία που χτίζει αυτές τις ώρες με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών για την μαφία της Μυκόνου είναι η κασέτα με μαγνωτοφωνημένους διαλόγους που έγιναν με κινητό τηλέφωνο στο γραφείο εργολάβου που λένε πολλά και με τα ονόματα τους.

Την ίδια ώρα αυτά που συμβαίνουν στις φυλακές Κορυδαλλού μάλλον δεν μπορούν να εξηγηθούν χωρίς κάποιος να έχει ιδιαίτερες γνώσεις.

Μιλάμε για τη δολοφονία, μέσα στις φυλακές, του Αλβανού Αλφόνσο Ντότζι, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη δολοφονία του άτυχου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

Έχουν περάσει, λοιπόν, 17 ημέρες από τη δολοφονία του από τους Τζουλιάν Χαλιλάι και Χότζα Ετέμ και σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου, σωφρονιστικοί μπήκαν στο κελί 32 του Ετέμ, για να κάνουν έρευνα και μάλιστα μάζεψαν όλα τα πράγματά του!

Ο ίδιος έλεγχος έγινε και στο κελί 30 ενός άλλου κακοποιού, του «Πάσσαρη» της Αλβανίας, του Λαέρτ Χατζίου, που ευθύνεται για τη σφαγή της Λούσνια το 2017 με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες.

Και το ερώτημα είναι γιατί το έκαναν αυτό οι σωφρονιστικοί;

Μήπως τον έλεγχο θα έπρεπε να τον κάνει η Αστυνομία και η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων;

Και αυτό διότι το θύμα, ο Αλφόνσο Ντότζι, σχετίζεται εμμέσως με την έρευνα για τη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη. Ο Ντότζι εργαζόταν για μεγάλο διάστημα στη Μύκονο στις κατασκευές με πέτρα, αλλά εκτελούσε και συμβόλαια για συγκεκριμένο εργολάβο, όπως τον ξυλοδαρμό πασίγνωστου μεσίτη, ο οποίος σήμερα ερευνάται για την ηθική αυτουργία της δολοφονίας του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη και έχει κατανομαστεί ως κύριος ύποπτος.

Μάλιστα, τότε, όταν ο Ντότζι διαφώνησε με τον εργολάβο έφυγε από το νησί με έναν φίλο του, ο οποίος επίσης εργάστηκε για τον εργολάβο και όταν αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν κάποιο συμβόλαιο, εκείνος τους έδιωξε χωρίς να καταβάλει τα μεροκάματα που τους χρωστούσε.

Ο Αλφόνσο Ντότζι, πριν δολοφονηθεί, φοβούμενος προφανώς ότι μπορεί να του συμβεί κάτι σοβαρό είχε φροντίσει να μοιράσει σε 4 ΜΜΕ μια κασέτα - φωτιά με συνομιλίες του και έναν εργολάβο που του ζητούσε να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος κάποιου άλλου αλλά στην κασέτα αυτή αναφέρονται και ονόματα ενός τεράστιου κυκλώματος που συμμετέχουν πολεοδόμοι, αστυνομικοί, μεσίτες και κατασκευαστές που συγκροτούν την «Μαφία της Μυκόνου».

Τα υπόλοιπα σε επόμενο ρεπορτάζ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !