Έχει κλειδώσει η πώληση του ΣΚΑΙ στον Τούρκο Ατζούν! Το πράσινο φως που περιμένει από την κυβέρνηση ο Γιάννης Αλαφούζος και ο μεγάλος πόλεμος που ετοιμάζουν Μαρινάκης και Κυριακού στον «εισαγόμενο» τηλεοπτικό παραγωγό. Η δέσμευση της Τουρκικής κυβέρνησης για συνέχεια στην στήριξης Μητσοτάκη.


Του ειδικού συνεργάτη

Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, η υπόθεση της πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στον Τούρκο παραγωγό Ατζούν, φέρεται να έχει «κλειδώσει» και να απομένουν πλέον λεπτομέρειες περιμένοντας και το πράσινο φως από την κυβέρνηση.
Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι η υπόθεση της πώλησης του ΣΚΑΙ από τον Γιάννη Αλαφούζο, δεν έχει πλέον επιστροφή και το μόνο που μένει να καθοριστεί, καθώς στο τίμημα οι δύο πλευρές τα έχουν βρει, είναι η γραμμή στα δελτία ειδήσεων υπέρ Μητσοτάκη και τις ενημερωτικές εκπομπές, όπου το σημερινό αφεντικό του ΣΚΑΙ και του Παναθηναϊκού αναμένει τις σχετικές εγγυήσεις από τον Τούρκο παραγωγό του survivor και όχι μόνο. 

Εδώ όμως τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται θολά αφού όπως μαθαίνω οι Κυριακού και Μαρινάκης δεν καλοβλέπουν την αγορά αυτή και ετοιμάζουν σκληρά ρεπορτάζ για το πόθεν έσχες του Τούρκου παραγωγού και την σύνδεση του με υπόγειες διαδρομές χρήματος από την γειτονική Τουρκία και την αυλή του Ερντογάν.

Για έναν λόγο που κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να εξηγήσει ο Αλαφούζος επιθυμεί να από επενδύσει από τα ΜΜΕ αλλά και την ΠΑΕ που προσπαθεί να πουλήσει σε μπροστινό του Αντζουν. 

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι το Μαξίμου ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πρόταση που κατέθεσε ο Τούρκος επιχειρηματίας Ατζούν Ιλιτζαλί για τον ΣΚΑΪ και τον Παναθηναϊκό.

Οι Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης έχουν στα χέρια τους την ολοκληρωμένη πρόταση Ατζούν και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να προβάλουν αντιρρήσεις για τη συμμετοχή του Τούρκου επιχειρηματία στη μετοχική σύνθεση του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού αφού έχουν εξασφαλίσει πρωτίστως ότι η γραμμή στήριξης στην κυβέρνηση θα παραμείνει ίδια.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο Ατζούν Ιλιτζαλί προτείνει στον Αλαφούζο την εξαγορά του 40% των μετοχών του Παναθηναϊκού με την προϋπόθεση ότι θα αναλάβει και το μάνατζμεντ.

Η πρόταση για τον ΣΚΑΪ περιλαμβάνει την εξαγορά του 49% των μετοχών του ΣΚΑΪ το μάνατζμεντ του οποίου θα παραμείνει στον Αλαφούζο αλλά ο έλεγχος του ψυχαγωγικού προγράμματος θα περάσει στον Ατζούν Ιλιτζαλί.

Να σημειώσουμε ότι οι σχέσεις του Αλαφούζου τόσο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και με τον Θοδωρή Κυριακού βρίσκονται στο κόκκινο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο γνωστός μεγαλοεφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δέχτηκε πισώπλατα χτυπήματα με εκτενή δημοσιογραφικά αφιερώματα από το ΣΚΑΙ, αναφορικά με τις συλλήψεις στελεχών της Θύρας 7 που είχαν σαφή υπονοούμενα, χωρίς να αποδεικνύεται ότι έπαιρναν εντολές από την διοίκηση της ομάδας. 

Η συμμαχία Μαρινάκη - Κυριακού είναι ισχυρή!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !