Μπουνιές και μίζες! Οι «σκελετοί» του Πατούλη στην περιφέρεια και ο Νίκος Χαρδαλιάς που σφυρίζει αδιάφορος και παριστάνει τον πόντιο Πιλάτο! Ο εργολάβος «παντός καιρού» Χρήστος Πρίτσας και τα τηλεφωνήματα από το Μαξίμου για να πληρωθεί πάραυτα και άνευ αντιρρήσεων. Ο π. συνεργάτης - αντιπεριφερειάρχης του κυρ Γιώργη που στέλνει no - paper σε εφημερίδες με τα έργα και τις ημέρες του «αποθανόντος».


edolio5 team

Κάθε μέρα αποδεικνύεται, όχι πως είχαμε αμφιβολία, ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς αποτελεί κινούμενη πολιτική μαριονέτα του Μεγάρου Μαξίμου σε όλα όσα αφορούν την περιφέρεια Αττικής!

Από την συγκρότηση του ψηφοδελτίου μέχρι και τον ποιον εργολάβο θα πληρώσει με προτεραιότητα.

Για τα έργα και τις ημέρες του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ Κηφισιά Χρήστου Πρίτσα έχουμε αναφερθεί με εκτενές ρεπορτάζ. Πάμε όμως στα φρέσκα ψάρια!

Η τελευταία υπογραφή του απερχόμενου περιφερειάρχη, λίγο πριν κλείσει οριστικά την πόρτα του έβδομου ορόφου στο κτίριο της Συγγρού, ξετυλίγει το κουβάρι μίας από τις μεγαλύτερες σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και καταλήγουν κατευθείαν στο ταμείο.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2023 υπεγράφη ανάθεση για τη συντήρηση των φαναριών της Αττικής, με τους –πλέον ειδικούς– επιχειρηματίες τουριστικών επιχειρήσεων και ιδιοκτήτες ομάδων! Αναφερόμαστε στα αδέλφια Πρίτσα.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο αδέλφια Χρήστος και Δημήτρης Πρίτσας, εκτός από ιδιοκτήτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κηφισιάς που αγωνίζεται πλέον στη Σούπερλιγκ, έχουν αναλάβει σημαντικά έργα στην Περιφέρεια Αττικής. Τις καλές εποχές, το ζεύγος Πατούλη περνούσε τα καλοκαίρια του στο ξενοδοχείο των αδελφών Πρίτσα στον Αμπελά της Πάρου, απολαμβάνοντας ζεστή φιλοξενία και στιγμές χαλάρωσης αλλά και ξεφαντώματος.





Όταν το ζεύγος Πατούλη αποφάσισε να χωρίσει τα τσανάκια του, η Μαρίνα Πατούλη είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις, τις οποίες ήταν ανέφικτο να καλύψει ο πρώην σύζυγός της. Ο πρώην περιφερειάρχης αποφάσισε τότε να ζητήσει βοήθεια από τους καλούς του φίλους, τα αδέλφια Πρίτσα. Εκείνοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν και ανέλαβαν αδιαμαρτύρητα να σταθούν δίπλα στην Πατούλαινα με πάσα δύναμη και ισχύ! Είχαν άλλωστε μεγάλη υποχρέωση στον κύριο Γιώργο.

Αυτά ισχυρίζεται πρώην αντιπεριφερειάρχης του Πατούλη που μέχρι εχθές ήταν το δεξί του χέρι και σήμερα έχει εκλεγεί με τον Χαρδαλιά αλλά κάθεται σε ένα ράφι στην αποθήκη. Πάνε τα παλιά μεγαλεία που έλυνε και έδινε με το ανάλογο όφελος.


Τα προβλήματα όμως άρχισαν όταν ο πρώην περιφερειάρχης έπρεπε να φανεί αντάξιος των περιστάσεων και να ανταποδώσει την υποχρέωση στους φίλους του και επιχειρηματίες, που, απ’ ό,τι φαίνεται, του στάθηκαν στην δύσκολη στιγμή που είχε με τον τρόπο που αυτοί ήξεραν και αυτός τους ζήτησε.

Ο ευρηματικός περιφερειάρχης τούς «πάντρεψε» με έμπειρους εργολάβους, δημιούργησαν κοινοπραξίες και νέες εταιρείες, για να μπορέσουν να διεισδύσουν στα μεγάλα έργα της περιφέρειας!

Δεν άργησαν όμως να πέσουν και οι μπουνιές μέσα στο γραφείο του Γιώργου Πατούλη όταν έπρεπε να μοιραστούν τα κέρδη. Αυτό ισχυρίζεται ο εργολάβος Χρυσοσπάθης σε μήνυση που έχει καταθέσει και όπως μαθαίνουμε του έχει ζητηθεί να την αποσύρει για να μην γίνει ρόμπα όλο το σύστημα.

Από την έρευνα του edolio5 προκύπτει ότι ο προϋπολογισμός των έργων όπου συμμετέχουν άμεσα και έμμεσα υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα, ο απερχόμενος περιφερειάρχης είχε δώσει λευκή επιταγή στους αδελφούς Πρίτσα, χρίζοντάς τους στην ουσία γενικούς δερβέναγες στα έργα της Περιφέρειας. Οι τελευταίοι διατηρούν ακόμη και σήμερα στενές διασυνδέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Περιφέρειας, αλλά και πολιτικούς μηχανικούς που εποπτεύουν τις εν λόγω συμβάσεις.

Το θέμα είναι όμως ότι ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, εκτός από τα άδεια ταμεία που βρήκε, δεν έχει πρόθεση να ασχοληθεί με τους σκελετούς του Πατούλη αφού από το Μέγαρο Μαξίμου όπως μας λέει έγκυρη πηγή τον καθοδηγούν ακόμη και στο ποιοι εργολάβοι θα πληρωθούν τις εκκρεμότητες που έχουν και ποιοι θα πάρουν νέες δουλειές.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει οριστεί αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης ή εντεταλμένος τεχνικών έργων, και την αρμοδιότητα έχει αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς! Γιατί ;

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !