«Μαξιλαράκια» στην κυβέρνηση οι «Σπαρτιάτες»! Η οργή Κασιδιάρη για τον Βασίλη Στίγκα και η εντολή στους βουλευτές για την ανατροπή του στο συνέδριο που θα γίνει. Με «χέρια και πόδια» ψήφισε το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Από τα τυροπιτάκια της βιοτεχνίας στην Ηλιούπολη στην κρατική χρηματοδότηση και τον παχυλό μισθό. Ο «πόλεμος» για τους διορισμούς στην Βουλή και οι κολλητοί του που πιάνουν καρέκλες. «Πούλαγε τυροπιτάκια και κεφτεδάκια και τον κάναμε άνθρωπο».


Του ειδικού συνεργάτη 

Το καλοκαίρι στην πολυκατοικία της ακροδεξίας που εκφράζεται με επίσημο πλέον τρόπο από τους «Σπαρτιάτες» αφού οι βουλευτές του Στίγκα πίνουν νερό στο όνομα του Ηλία Κασιδιάρη με δημόσιες δηλώσεις τους από το βήμα της Βουλής θα είναι θερμό και ανατρεπτικό όπως έχει ήδη γράψει το edolio5 με σχετικό ρεπορτάζ. Είναι φανερό ότι ο Κασιδιάρης νιώθει ότι πουλήθηκε σε μια νύχτα από τον επικεφαλής των Σπαρτιατωών Βασίλη Στίγκα και έχει δώσει ήδη εντολή στους Βουλευτές του κόμματος που ελέγχει κατά 90% να τον ανατρέψουν στο πρώτο συνέδριο που θα γίνει το φθινόπωρο ή λίγο αργότερα.

Η εκκωφαντική σιωπή του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος πέραν δύο ανακοινώσεων που έβγαλε τις αμέσως επόμενες ημέρες από τις εκλογές, δεν έχει τοποθετεί καθόλου μετά την παρουσία αυτού του κόμματος στη Βουλή, ίσως, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί και του μεταφέρουν τουλάχιστον οι 8 βουλευτές που ελέγχει απόλυτα. Ο Στίγκας δεν δέχεται καμία κουβέντα για διορισμούς μετακλητών στην Βουλή παρά μόνο όσους εγκρίνει ο ίδιος και φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ανήκει στο στενό του περιβάλλον. «Εμείς τρέχαμε με εντολή σου για τον Στίγκα και αυτός τώρα δεν μας σηκώνει το τηλέφωνο» λένε στον Κασιδιάρη όσα στελέχη συνομιλούν μαζί του κυρίως από την Θες/νικη και από την Αθήνα.

Ενδεικτική της παρακμής που μαθαίνουμε ότι υπάρχει είναι η ανεπάρκεια σε επιστημονικούς συνεργάτες που δεν μπορούν οι βουλευτές να διορίσουν αφού δεν εγκρίνονται από τον Στίγκα που πρέπει να υπογράψει και επιπλέον η επιμονή του πως ο Τραπεζικός λογαριασμός που θα δεχτεί την κρατική χρηματοδότηση τους 1.200.000 ευρώ θα έχει μόνο τον ίδιο ως δικαιούχο. 

Η συνάντηση του την περασμένη εβδομάδα με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου όπως αποκάλυψε το edolio5 άφησε πολλά ερωτηματικά. Γιατί ο ίδιος ο Εμφιετζόγλου είχε τύχει πολλών επιθέσεων από το περιβάλλον Κασιδιάρη στα κοινωνικά δίκτυα για την κάθοδο του στις εκλογές. Στην συνάντηση αυτή ο Στίγκας του υποσχέθηκε ότι θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.

Το ίδιο πάλι, η εμφάνιση Στίγκα την Κυριακή 16 Ιουλίου μαζί με τον πρώην Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, Στάθη Μπούκουρα, σίγουρα δεν θα άρεσε στον Δομοκό καθώς ο τελευταίος θεωρείται κόκκινο πανί για τους πρώην χρυσαυγίτες , πρώην Έλληνες και νυν Σπαρτιάτες αφού ο ίδιος είχε δηλώσει δημόσια ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ζητούσε από όλους να πράξουν το ίδιο.


Ο Στίγκας αφού εξασφάλισε την εκλογή του με όλα τα προνόμια αυτής τώρα δείχνει ενοχλημένος (!) από τον κλοιό του περιβάλλοντος των πρώην χρυσαυγιτών και ψάχνεται για να στελεχώσει το κόμμα του και με άτομα εκτός του κλίματος Κασιδιάρη! Αυτό φυσικά σημαίνει πυρηνικό πόλεμο με τον έγκλειστο των φυλακών Δομοκού. Οι τελευταίοι και κυρίως ο ίδιος ο Κασιδιάρης πόσο μπορούν να ανεχθούν τέτοιες κινήσεις ανεξαρτητοποίησης του κόμματος που οι ίδιοι ανακάλυψαν και εξέθρεψαν ; 

Τον άνθρωπο που από υποψήφιο του Λεβέντη που είχε πάρει 37 ψήφους στην περιοχή του τον έκαναν αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος; Σε όλα αυτά και παρά τις αντιρρήσεις που υπήρχαν εντός των Σπαρτιατών με τη θετική ψήφο τους λύνει η κυβέρνηση την κοινοβουλευτική εξίσωση για τις 200 ψήφους που απαιτούνται προκειμένου να μην οδηγηθεί στον κάλαθο των αχρήστων το σχέδιο νόμου για την άρση των προϋποθέσεων αναφορικά με την ψήφο των εκλογέων του εξωτερικού. Τη ρύθμιση στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το οποίο τάσσεται υπέρ «για λόγους αρχών», ενώ συνολικά το νομοσχέδιο φέρεται να συγκεντρώνει 220 ψήφους. Την ρύθμιση ψήφισε και η ΝΙΚΗ.

Σε σχέση με την Ελληνική Λύση, ο Παύλος Σαράκης επισήμανε πως «είμαστε αντίθετοι ακόμα και με τον τίτλο του νομοσχεδίου», συμπληρώνοντας πως η ΝΔ ενδιαφέρεται μόνο για τις ψήφους. Ο κ. Σαράκης μίλησε, επίσης, για την ανάγκη να γίνει καταγραφή των Ελλήνων της διασποράς, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος», καθώς δεν μπορούν να επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα ψηφοφόροι που δεν θα αναλάβουν καμία ευθύνη για την επιλογή τους στην κάλπη. «Μέχρι εχθές ο Στίγκας πούλαγε τυροπιτάκια και κεφτεδάκια κατεψυγμένα από το μαγαζί του στην Ηλιούπολη και σήμερα παριστάνει τον αρχηγό κόμματος με την δική μας βοήθεια» λένε στο edolio5 δεκάδες στελέχη που τον στήριξαν από όλη την Ελλάδα.