Εκεί είναι οι μεγάλες «διεθνείς δουλειές»! Πιέζουν οι ολιγάρχες, με εντολή της Αμερικανικής Πρεσβείας, για να «σπρώξουν» ως υπουργό εξωτερικών στην νέα κυβέρνηση την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. «Δεν θα δεχτώ άλλο υπουργείο» λέει ο Δένδιας που στο τέλος όμως θα κάνει το σιωπηλό παγώνι.


edolio5 team

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών είναι κρίσιμο και καθοριστικό όχι μόνο  για την εικόνα της κυβέρνησης  και για την διαχείριση της έκβασης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά γιατί καθορίζει και μεγάλα οικονομικά deals με τεράστιο κέρδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως μαθαίνουμε δέχεται πολύ καλές κουβέντες από το σύστημα των Αμερικανών  για την πρώην πρέσβη στην Ουάσινγκτον  Αλ. Παπαδοπούλου. Οι Αμερικανοί του είπαν πως η είσοδος του στο Κογκρέσο οφείλεται σε αυτή.

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου φέρεται να είχε προετοιμάσει κατάλληλα το έδαφος μέσα από προσωπικές επαφές και παράθεση γευμάτων, τόσο με την κυρία Νάνσι Πελόζι, Πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, όσο και με τον Μπόμπ Μενέντεζ, Πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Βουλής, αλλά και με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζώρτζ Τσούνη! Έχει καταφέρει με τον τρόπο της να γίνει ο άνθρωπος τους.

Να σημειώσουμε ότι η ίδια διατηρεί και άριστες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά. 

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της ΝΔ έχει κατά νου και τις ενδεχόμενες αντιρρήσεις που θα προβάλει ο Νίκος Δένδιας σε κάτι τέτοιο που μπορεί όμως να καμφθούν με ένα πολύ καλό υπουργείο που θα έχει εξίσου καλό χαρτοφυλάκιο όπως το Εθνικής Αμύνης ή το Προστασίας του Πολίτη. 

Επιπροσθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μολονότι πανίσχυρος, αντιλαμβάνεται και ξέρει την απήχηση της προσωπικότητας του Ν. Δένδια στην νεοδημοκρατική βάση όπου στην κυριολεξία σάρωσε σε σταυρούς με τεράστια απόσταση από τον δεύτερο – και προβεβλημένο – Τ. Θεοδωρικάκο, καθώς και την αποδοχή που απολαμβάνει ο Υπ. Εξωτερικών από μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας, γεγονός που σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να συνεκτιμηθεί!