Ο γνωστός εφοπλιστής και οι 600.000 ευρώ από κερδισμένα «μαϊμού» δελτία του ΟΠΑΠ! Το ξέπλυμα χρήματος, η ποινική δίωξη προ των πυλών και η ιστορική ομάδα του μπάσκετ που θα μπει σε περιπέτειες χωρίς τέλος.


Του Άρη Σπίνου

Όλοι το γνώριζαν αλλά κανένας δεν ασχολούταν. Φαίνεται όμως ότι η αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος είχε άλλη γνώμη. Μια καραμπινάτη υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που αφορά γνωστό εφοπλιστή ο οποίος έχει εμπλακεί ενεργά κατά το παρελθόν σε ομάδα μπάσκετ διερευνά μετά από καταγγελίες η Ανεξάρτητη Αρχή!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του edolio5 στη διάθεση της Ανεξάρτητης Αρχής περιήλθαν στοιχεία μετά από σχετικές επώνυμες καταγγελίες, συνοδευόμενες από αποδεικτικό υλικό, βάσει των οποίων γνωστός εφοπλιστής που φέρεται να έχει ασχοληθεί ενεργά ως μέτοχος με παραδοσιακή ομάδα του ελληνικού μπάσκετ – έναν ιστορικό σύλλογο- εμφανίζει πλήθος κερδισμένων δελτίων ΟΠΑΠ τουλάχιστον 600 χιλιάδων ευρώ, κατά την περίοδο 2019-2020!

Οι καταγγελίες και τα στοιχεία ενεργοποίησαν την Αρχή για το ξέπλυμα, η οποία ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το βάθος της υπόθεσης και κατά πόσον υπάρχουν και άλλα κερδισμένα δελτία, προ του 2019 ή και μετά!

Επιπροσθέτως ξεκίνησε εξονυχιστικός έλεγχος στις φορολογικές δηλώσεις του εφοπλιστή, οι αγοραπωλησίες ακινήτων του, οι τραπεζικές συναλλαγές, τα εμβάσματα καθώς και το ύψος των χρημάτων που είχε καταβάλει στην ΚΑΕ του Ιστορικού, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση και η νομιμότητα τους! Το χειρότερο όλων είναι ότι θα μπει σε περιπέτειες η ομάδα μπάσκετ που δεν φταίει σε τίποτα.