"Δημοσιογραφικός σεισμός" από την αποκάλυψη μας για την κατάθεση του Μανώλη Κωστίδη υπέρ του Ρουμπάτη στην δίκη με κατηγορούμενο τον π. διοικητή για σεξουαλική παρενόχληση! Η προνομιακή μεταχείριση της διπλωμάτη συζύγου του Δανάης Βασιλάκη που παραμένει στο Ελληνικό προξενείο στην Τουρκία επί 8 χρόνια!


Του Άρη Σπίνου

Με αιτία τον "δημοσιογραφικό σεισμό" που προκλήθηκε από την  απόκάλυψη-βόμβα του edolio5 ότι ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ του υπέρ του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, στη δίκη για σεξουαλική παρενόχληση και την ομολογία του για την προνομιακή σχέση που είχε, με γυναίκα - ανώτερο επιχειρησιακό στέλεχος των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, που κατήγγειλε τον Ρουμπάτη αποφασίσαμε συνεχίσουμε το ρεπορτάζ, για μια άλλη υπόθεση που τον αφορά... με καλή πρόθεση!  Με την υπόθεση αυτή που θα αναφέρουμε σήμερα, είχαμε γράψει αποκλειστικά, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022. Μιλάμε για την πολυδιαφημισμένη μέσω αυτού και του γάμου τους σύζυγό του, Πρόξενο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Δανάη Βασιλάκη.



Οι αρχικές μας πληροφορίες αφορούσαν στο γεγονός ότι η εν λόγω διπλωμάτης έχει διανύσει 8ετή θητεία στην ίδια Αρχή Εξωτερικού, προκαλώντας την μήνιν των συναδέλφων της στο Υπουργείο Εξωτερικών αφού αποτελεί κανόνα ότι με "πολύ μεγάλο μέσο" κάποιος μπορεί να παραμείνει στο εξωτερικό το πολύ  3-4 έτη. Εδώ όμως ο χρόνος έχει διπλασιαστεί! 

Το ρεπορτάζ μας λέει ότι ενώ η θέση της έχει προκηρυχθεί και είχαν κατατεθεί αιτήσεις άλλων διπλωματών όλα ακυρώθηκαν! Όπως μαθαίνουμε οι παρεμβάσεις του Πατριαρχείου και άλλων "κύκλων" ήταν καθοριστικές για την παραμονή της και την ακύρωση κάθε προσπάθειας αναπλήρωσης της. 

Γενικοί Πρόξενοι πάνε και έρχονται στην Πόλη, η Βασιλάκη όμως μένει αμετακίνητη αισίως για 8ο συναπτό έτος!

Ακολουθεί ο γάμος-διαφήμιση της πετυχημένης ένωσης της προξένου και του δημοσιογράφου, με πλήθος καλεσμένων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό, ομογενειακό χώρο, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, χώρο που στεγάζει την πολιτιστική δράση του Γενικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης. 

Στο μεταξύ όμως στην Ελλάδα, μακριά φυσικά από τα συστημικά μέσα, κάποιοι δημοσιογράφοι αρχίζουν να ασκούν σοβαρή κριτική στο επίπεδο και το είδος της «ανεξάρτητης» δημοσιογραφίας του Κωστίδη 

Στους δημοσιογραφικούς κύκλους της Αθήνας σχολιάσθηκε εντόνως η προνομιακή πρόσβασή του στο Σαράι του Τούρκου Προέδρου, κυρίως όμως το γεγονός ότι στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην βόρεια Συρία το 2019, ο Κωστίδης εμφανίσθηκε να ακολουθεί τα τουρκικά τάνκς βήμα βήμα, χωρίς ουδείς να τον παρεμποδίζει! Λίγο αργότερα, έρχεται στο φως και το επαγγελματικό συμφέρον του από τον γάμο με την Βασιλάκη, όταν δημοσιογραφική σελίδα καταγγέλλει προνομιακή ενημέρωσή του εκ των έσω του Γενικού Προξενείου για ένα πολιτικό συμβάν που κανένας άλλος δημοσιογράφος δεν γνώριζε ούτε είχε ενημερωθεί.

Αισιοδοξούμε ότι μετά από όλες αυτές τις "περίεργες διαδρομές" το υπουργείο εξωτερικών και οι αρμόδιοι φορείς, θα δώσουν περισσότερη σημασία στην περίπτωση του συγκεκριμένου ζεύγους που έχουν δημιουργήσει συνθήκες καθεστωτικές με τις ευλογίες και του ΣΥΡΙΖΑ (επιλογή Κοτζιά ήταν η συγκεκριμένη κυρία) και της ΝΔ . Εκτός και αν έχουν τους δικούς τους λόγους ή δεν μπορούν να τους αγγίξουν!