Για να σωθεί ο Μητσοτάκης και να βγει εκτός κάδρου! Ετοιμάζουν "επιχείρηση - χειροπέδες" σε διευθυντικά στελέχη της ΕΥΠ που αυτονομήθηκαν (!) και έκαναν υποκλοπές για "προσωπικό όφελος".


Του Άρη Σπίνου

Κίνηση θεατράλε αλά …Βρυξελλών με συλλήψεις «εκτελεστικών» στο σκάνδαλο των υποκλοπών επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση με μοναδικό στόχο για να βγάλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το επίκεντρο του κάδρου του σκανδάλου των υποκλοπών. Τις τελευταίες ώρες στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου υπάρχει έντονη ανησυχία και συσκέψεις επί συσκέψεων σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο για την "επόμενη μέρα".

Η κυβέρνηση επιμένει ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για τις υποκλοπές και ας είχε αναλάβει ο ίδιος την εποπτεία της ΕΥΠ ! «Αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε εις γνώση του πρωθυπουργού» έλεγε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κάποιος όμως τελικά πρέπει να πληρώσει την νύφη αφού οι αποκαλύψεις που έρχονται όλοι πλέον γνωρίζουν ότι θα είναι καταιγιστικές. Θα είναι τέτοιες που κανένας πλέον δεν θα μπορεί να αρνηθεί ότι η ΕΥΠ έκανε υποκλοπές σε κυβερνητικά στελέχη.

Η «ομάδα» Διαχείρισης Κρίσης του σκανδάλου των υποκλοπών καθώς βλέπει ότι έχει ραγίσει η «καρδιά» της ΕΥΠ και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος ή εικόνα για τις διαρροές πληροφοριών και στοιχείων προς την αντιπολίτευση και καθώς το ωστικό κύμα από τις αποκαλύψεις σκάει μπροστά στον πρωθυπουργό ο οποίος βρίσκεται χωρίς προστατευτική ασπίδα (πχ Γρηγόρης Δημητριαδης) για να το απορροφήσει, πιέζει την Δικαιοσύνη να προβεί άμεσα σε κινήσεις εντυπωσιασμού με συλλήψεις εκτελεστικών και επιχειρησιακών πρακτόρων της ΕΥΠ.

Πρόκειται για ένα ακραίο σενάριο που όμως έχει μπει πλέον στο τραπέζι αφού στο Μαξίμου δεν βλέπουν άλλο δρόμο διαφυγής.