Παρέμβαση στον Λευκό Οίκο για να πει "2 κουβέντες" σε CIA και MOSSAD ! Έχουν πάρει "φωτιά" τα τηλέφωνα από τους Εμίρηδες του Κατάρ για να μην σαπίσει στα μπουντρούμια η Εύα Καϊλή. Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία όλης της οικογενείας στην Ελλάδα. Η εταιρεία Real Estate στο Κολωνάκι για να ξεπλένει τις μίζες.


Του Άρη Σπίνου

Η Εύα Καϊλή κρατείται στο Βέλγιο, καθώς τη βαραίνουν τρεις κατηγορίες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διαφθορά). Την ίδια ώρα, η αρμόδια Αρχή δέσμευσε σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, την περιουσία της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να διασφαλιστούν στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια, κ.λπ.).

Παράλληλα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει εντοπίσει εταιρεία, που δημιούργησε η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην Ελλάδα, πριν λίγο καιρό και συγκεκριμένα ένα μήνα πριν. Πρόκειται για εταιρεία με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων - real estate δηλαδή - με έδρα την Αθήνα και συγκεκριμένα ακίνητο στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

H συγκεκριμένη είναι μία από τις εταιρείες της Καϊλή που ουσιαστικά κατασχέθηκε σήμερα (12/12) το πρωί μετά την εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Να σημειωθεί ότι καθώς η εταιρεία αυτή συστάθηκε πριν από ένα μήνα, δεν εμφανίζεται στο Πόθεν Έσχες της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 το σύστημα που υποστήριζε την Καϊλή φοβάται ιδιαίτερα μην τυχόν και μιλήσει προκειμένου να ελαφρύνει την θέση της με συνέπεια να δώσει και άλλα ονόματα που ήταν στο pay-roll των Καταριανών. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τα τηλέφωνα μεσολάβησης για να πέσει στα μαλακά "έχουν ανάψει" μέχρι και στον Λευκό Οίκο αφού άπαντες γνωρίζουν ότι τα ηνία αυτής της υπόθεσης τα κρατάει η CIA και η Mossad.