Το παρακράτος και η "φαμίλια" που κυβερνάει την Ελλάδα! Τα "συμβόλαια" θανάτου για όσους αντιστέκονται και οι εκατοντάδες κασέτες για την "ευαίσθητη" ζωή δικαστών, πολιτικών και επιχειρηματιών για ίδιον όφελος.


Του Άρη Σπίνου

Από την πρώτη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης μαζί με την "παρέα" του έστησαν αυταρχικό μοντέλο εξουσίας με όσους δήλωσαν πρόθυμοι να υπηρετήσουν τη φαμίλια, η οποία θα τους προστατεύει ό,τι κι αν κάνουν, με το αζημίωτο. Όλοι περνούσαν και περνούν από το ταμείο για να κάνουν δουλειές με το κράτος. 

Δεν νομίζω πως υπάρχουν αμφιβολίες για το ήθος του Μητσοτάκη και του επιτελείου του. Έστησαν ένα σκληρό αυταρχικό μοντέλο εξουσίας με όσους δήλωσαν πρόθυμοι να υπηρετήσουν τη φαμίλια, η οποία θα τους προστατεύει ό,τι κι αν κάνουν, με το αζημίωτο. Και η προστασία που πρόσφεραν ήταν ο έλεγχος της Δικαιοσύνης με προώθηση δικαστών πρόθυμων να εκτελούν παραγγελίες του Μαξίμου. 

Η επιλογή της Βασιλικής Βλάχου για την ΕΥΠ, για παράδειγμα, «πέρασε» από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2020 με οριακή πλειοψηφία: 6 υπέρ και 5 κατά, μειοψηφούντων του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!

 Αυτή η κυρία, λοιπόν, που έκρινε ότι συνέτρεχαν εθνικοί λόγοι για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, κατά την ακρόασή της στην Επιτροπή της Βουλής δεν δίστασε να πει ότι θα παρακολουθούσε ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν θεωρήσει πως «πάει να πουλήσει την πατρίδα» (!), ομολογώντας εμμέσως, πως στην εισήγηση της ΕΥΠ για την περίπτωση Ανδρουλάκη υπήρχαν εθνικοί λόγοι!

Αν υπήρχαν θαρραλέοι εισαγγελείς, όλες αυτές οι μαρτυρίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να πέσει φως. Μα αν πέσει φως στην υπόθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανέλαβε προσωπικά την ΕΥΠ, το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να παραιτηθεί. Υπάρχουν, όμως, τέτοιοι εισαγγελείς; Ξεχάσατε την υπόθεση Novartis, όπου όλοι οι Έλληνες προστατευόμενοι μάρτυρες από την αμερικανική Δικαιοσύνη απειλήθηκαν θρασύτατα από την κυβερνητική εξουσία πως θα τους βγάλουν την κουκούλα και θα δουν τι έχουν να πάθουν; Ποιοι νέοι μάρτυρες, λοιπόν, μπορεί να εμπιστευτούν τη δικαστική εξουσία, όπως την έχει καταντήσει το σύστημα Μητσοτάκη;

Στο μεταξύ, το διεθνές ρεζιλίκι της χώρας συνεχίζεται. Οι Financial Times έγραψαν πως όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, τόσο περισσότερο φαίνεται ότι έχει κάτι να κρύψει, ενώ στο Bloomberg θύμισαν ότι η ομάδα ανάλυσης απειλών της Google υποδείκνυε από τον Μάιο ότι το Predator χρησιμοποιείται συστηματικά από «κυβερνητικούς φορείς» σε χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ινδονησία και η Ισπανία!

Έχουμε υπουργούς - μαριονέτες εκτελεστές των διαταγών της φαμίλιας, Κοινοβουλευτική Ομάδα αγέλη, δικαστές που όσοι δεν πειθαρχούν στις εντολές λοιδορούνται, διαπομπεύονται και παραπέμπονται σε δίκη. Και η τέταρτη εξουσία, τα ΜΜΕ, αντί να ελέγχουν αυτούς που κυβερνούν, τους προστατεύουν. Όλες οι εξουσίες, λοιπόν, στο παλάτι του Μαξίμου. Ποια Δημοκρατία;