Βόμβα! Σε πλειστηριασμό το 8% των μετοχών της MOTOR OIL για χρέη του Παύλου Βαρδινογιάννη που δήλωσε πτώχευση. Ο "πόλεμος" από αντιπάλους της πανίσχυρης οικογένειας που καραδοκούν για να βάλουν χέρι στον κολοσσό του "μαύρου χρυσού".


Του Άρη Σπίνου

Σε πλειστηριασμό βγαίνει ποσοστό 8% της Motor Oil Holdings Ltd. κυριότητας του Παύλου Βαρδινογιάννη του Νικολάου για χρέη που έχει δημιουργήσει ο ίδιος.

Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 88.933.919,45 ευρώ για το ποσοστό 8% της Motor Oil Holdings Ltd. κυριότητας του Παύλου Βαρδινογιάννη του Νικολάου.

Σύμφωνα με την περίληψη έκθεσης περί εκποίησης μετοχών που δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα, λόγω πτώχευσης του κ. Παύλου Βαρδινογιάννη θα εκποιηθούν 12.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της Motor Oil Holdings Ltd, που αντιστοιχούν σε συμμετοχή 8% στο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω εταιρείας.

Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 88.933.919,45 ευρώ και η εκποίηση θα γίνει την πρώτη Δευτέρα μετά πάροδο 20 ημερών από την δημοσίευση της περίληψης της υπ’ αρ. 1337/2022 εκθέσεως στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών.


Σημειώνεται πως η Motor Oil Holdings Ltd είναι ελέγχων μέτοχος της Petroventure Holdings Limited που με τη σειρά της κατέχει το 40% της MOTOR OIL, σύμφωνα με το δημοσιευμένο μετοχολόγιο.

Είναι προφανές ότι η "οικογένεια Βαρδινογιάννη" δεν θα αφήσει να πέσουν οι μετοχές σε ξένα χέρια εκτός και αν δεν προλάβει τις εξελίξεις από αντιπάλους που καραδοκούν.