Ρεπορτάζ με ονόματα για τον "βιο και την πολιτεία" των 6 "υπογραφών" της ΕΥΠ και των 12 "άλλων παιδιών", που κάνουν την "βρώμικη δουλειά" με τις υποκλοπές!


Του Άρη Σπίνου

Ο κακός πανικός έγινε μετά το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα για τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις 6 υπογραφές που ζήτησαν την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκκάκη.

Επειδή υπάρχουν "ψίθυροι" αμφισβήτησης για τα όσα αναφέραμε επανερχόμεθα σήμερα με περισσότερες λεπτομέρειες όπως  προκύπτει από το ρεπορτάζ μας μιλώντας με αξιόπιστες πηγές από την Κατεχάκη, "γύρω από τις 6 υπογραφές."
 
Διευθύντριες της περιβόητης Γ΄ Διεύθυνσης της ΕΥΠ από το 2009 και μετά που έκανε τις υποκλοπές ήσαν η Μ.Ι. (επί ΓΑΠ), η Ε.Κ. (επί Σαμαρά), πάλι επί Τίπρα η Μ.Ι. και μετά την συνταξιοδότησή της η Ε.Μ. η οποία σήμερα παραμένει και επί Μητσοτάκη...


Στην Α΄ Υποδιεύθυνση Αντικατασκοπείας προϊστάμενοι ήσαν οι Π. Γ. (παραιτήθηκε μάλλον λόγω της τακτικής της διοίκησης ΓΑΠ τον Απρίλη του 2010), μετά έγινε η Ε.Κ. η οποία επί Σαμαρά αναβαθμίστηκε σε Διευθύντρια με υποδιευθυντή τον Χ.Μ. επί Τσίπρα η Κ.Κ. και μετά από το 2018 μέχρι σήμερα ο Π.Μ.
Στην κρίσιμη Β΄ Υποδιεύθυνση Αντιτρομοκρατίας - Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος έγιναν προϊστάμενοι η Μ.Α. επί ΓΑΠ, ο Σ.Ν. επί Σαμαρά, Η Ε.Μ. και μετά ο Ν.Κ. επί Τσίπρα και επί Μητσοτάκη ανέλαβε η Αστυνομικός Ε.Γ.

Τμηματάρχες σε "ύποπτα" Τμήματα που ενδέχεται ανάλογα για το τι πράγματι ήθελαν την υποκλοπή Ανδρουλάκη είναι το Τμήμα που ανάμεσα σε άλλες χώρες έχει και την Κίνα η Σ.Ζ. ενώ παλαιότερα πριν από αυτή τμηματάρχες ήσαν η σημερινή Διευθύντρια και ο Α.Μ. επί Τσίπρα του οποίου η αδελφή ήταν υπεύθυνη για δύο ΜΚΟ του ακροαριστερού χώρου ασχολούμενη με τα θέματα κυρίως των λαθρομεταναστών.

Στο Τμήμα του Οργανωμένου εγκλήματος πριν αυτό σπάσει στα δύο ήταν επί ΓΑΠ, ο περιβόητος συνδικαλιστής "Νικήτας" Β.Δ. της ΕΥΠ που είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια με αναστολή στην Έφεση και που μετά αθωώθηκε λόγω λέει υπηρεσιακής αποστολής (τότε ρωτάμε γιατί αυτό δεν ειπώθηκε πρωτόδικα και γιατί επί Δραβίλλα ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του;;;), μετά ανέλαβε η Ε.Λ. επί Σαμαρά, μετά η Α.Δ. επί Τσίπρα, μετά απί Μητσοτάκη πάλι η Ε.Λ. και όταν έσπασε στα δύο σε Οργανωμένο έγκλημα και Μεταναστευτικό ανέλαβαν η Η.Γ. και η Μ.Π.


Επίσης, πρέπει να πούμε ότι η Εξεταστική Επιτροπή για να έχει καλύτερη εικόνα για το τι γίνεται με τις υποκλοπές και τη διαδικασία που γίνονται αυτές πρέπει -όπως προκύπτει από τα σχετικά ρεπορτάζ- να κλητεύσει τους ειδικούς τεχνικούς της ΑΔΑΕ, των παρόχων αλλά και της ΕΥΠ τόσο τους πρώην που είχαν την υποστήριξη του παλαιού συστήματος επισύνδεσης (του γερμανικού) όσο και τους νυν που έχουν την υποστήριξη του νέου συστήματος (ιταλικού) από τον περασμένο Ιανουάριο. Για κάποια θέματα που αναφέρουν συγκεκριμένα συστημικά ΜΜΕ θα αναφερθούμε σύντομα σε άλλη ανάλυσή μας. Θα μου πείτε αυτά είναι ψιλά γράμματα και προφανώς δεν πρόκειται να καλέσουν κανέναν. Τουλάχιστον οι αναγνώστες του edolio5 να γνωρίζουν και οι άλλοι ας μην μάθουν ποτέ!