(Ν3) Η πρακτόρισσα της ΕΥΠ (Μαρίκα) που τα "διαφεντεύει" όλα με e - mail από το σπίτι! Τα απόρρητα έγγραφα στο Viber (!) και η συνομιλία της με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν που κυκλοφορούν σε φειγ βόλαν.


Του Άρη Σπίνου

Και οι ιστορίες ανθρωπιστικής τρέλας στην ΕΥΠ με μητέρες συνεχίζονται στο edolio5! Επόμενη περίπτωση η Μ.Κ. η οποία εσχάτως δηλώνει και διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, άκρως ενεργή στα Ενεργειακά σε σημείο που αναρωτηθήκαμε αν βρίσκει ποτέ χρόνο να ασχοληθεί με τα καθήκοντά της ως τμηματάρχου της ΕΥΠ. Πάντως, η συγκεκριμένη κατέχει και ένα παγκόσμιο ρεκόρ στην ιστορία των Μυστικών Υπηρεσιών: υπήρξε η πρώτη και η μοναδική μέχρι σήμερα «κατ’ οίκον τμηματάρχης», την περίοδο που εγκυμονούσε και κατόπιν. Επικοινωνούσε με τους επιτελείς της και διοικούσε το νευραλγικό τμήμα της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφώνου! Για την ιστορία, σε έτερη μονάδα της ΕΥΠ στη Μυτιλήνη, είχε γίνει πειθαρχική έρευνα επί εποχής Ρουμπάτη για το γεγονός ότι η τότε διοικητής και οι επιτελείς ανέβαζαν υπηρεσιακά έγγραφα σε ομάδα στις εφαρμογές των τηλεφώνων, για να συντονίζονται εκ του μακρόθεν όπως άλλωστε τους είχαν εκπαιδεύσει με εντολή Ρουμπάτη.

 Στην περίπτωση της Μ.Κ., η εξ αποστάσεως διοίκηση είναι με τις ευλογίες της προϊσταμένης της, περιβόητης Ε.Κ. 

Άραγε η κυρία διευθύντρια έχει ενημερωθεί για τα ευρήματα από συνομιλίες της Μ.Κ. με τον Αζέρο Πρέσβη στην Αθήνα, το 2016, στη διάρκεια των οποίων η τελευταία έδινε γη και ύδωρ προκειμένου να αξιοποιηθεί για τα "προσόντα" της.Διότι όπως πληροφορούμασθε, ο Ρουμπάτης μπορεί απλώς να υποβάθμισε τότε την Μ.Κ. και να μην την οδήγησε σε πειθαρχικό και απόλυση, όπως άλλους υπαλλήλους με γελοίες αφορμές, ωστόσο, την επίμαχη συνομιλία την μοίρασε σε τότε αρεστούς του που την κρατάνε καλά στο χέρι. Φυσικά, ενδεχόμενο ισχυρισμός πως η Μ.Κ. προσπαθούσε να στρατολογήσει τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, εύκολα μπορεί να αποτελέσει σενάριο φαντασίας για σειρά στο Netflix.