(Ν4) Κοντοσούβλια, κλαρίνα και οι χοροί "καλά κρατούν" στην μονάδα της ΕΥΠ στην Καβάλα! Η βίλα, οι συγγενείς, η νέα διοικήτρια που "έφαγε" την κολυμβήτρια και οι φίλοι που τρώνε και πίνουν. Το τσάμπα υπηρεσιακό αυτοκίνητο στον σύζυγο και η μηχανή που "κάηκε".


Του Άρη Σπίνου

Εκεί στην Καβάλα, στην μονάδα της ΕΥΠ μαθαίνουμε πως κάποιοι περνάνε πολύ καλά! Συγκεκριμένα η νέα διοικητής «το Πέλαγος είναι βαθύ» Π.Γ.  η οποία αδημονούσε και φρόντισε να τους αδειάσει τη γωνιά η τέως διοικητής-κολυμβήτρια Α.Κ. κατέλαβε εκτός από το θρόνο  της διοικήτριας και τη βίλα-μπόνους στην παραλία των "Αμερικάνων" της όμορφης πόλης και έκτοτε, οι χοροί καλά κρατούν! Τα γλέντια, μετά μουσικής, αμανέδες, κλαρίνα και τσιφτετέλια κατά προτίμηση, είναι καθημερινά…το ίδιο και τα μπάρμπεκιου με τους εκτός υπηρεσίας φίλους και συγγενείς της. Απορούμε αν της απομένει χρόνος να ασχοληθεί και με τη μονάδα.

Για την ιστορία, η κυρία το «Πέλαγος είναι βαθύ», δεν είναι επιχειρησιακή υπάλληλος, αλλά διοικητική που βαπτίσθηκε εν μία νυχτί επιχειρησιακή δίχως καμία προϋπηρεσία και εκπαίδευση, όπως μας λένε παλιές καραβάνες της Κατεχάκη. Απλά πριν κάμποσο καιρό απέκτησε πτυχίο από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Και φυσικά, στο πνεύμα της αξιοποίησης των αρίστων, η διοίκηση Κοντολέοντα έκρινε πως είναι η καταλληλότερη προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της μονάδας στην Καβάλα ωσάν να μην υπήρχαν επιχειρησιακοί υπάλληλοι πανεπιστημιακού επιπέδου. Βέβαια η εν λόγω τους βάζει όλους κάτω στο χορό και στο γλέντι! Οπότε, ένα προβάδισμα το έχει, είμαστε δίκαιοι.

Και αφού αντιμετωπίζει τη μονάδα και την παραθαλάσσια κατοικία ως τσιφλίκι της, δεν διστάζει να παραχωρεί υπηρεσιακά οχήματα στον σύζυγό της. Τώρα που η τιμή της βενζίνης έχει ανέβει κατακόρυφα, χαζή είναι να ξοδεύει τα χρήματά της; Όχι, κάνουν χρήση οικογενειακώς των οχημάτων της μονάδας εις υγείαν του καημένου του φορολογούμενου ελληνικού λαού…προσφάτως δε, ο σύζυγος έκαψε τη μηχανή σε ένα από αυτά. Μήπως είχε προηγηθεί γλέντι με οινοποσία; Λέμε μήπως;


Πάντως, η συγκεκριμένη μονάδα έχει μπει στο στόχαστρο και του έτερου διοικητή όμορης μονάδας και λόγω εντοπιότητας και επειδή έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση του Μειονοτικού. Κάθομαι που κάθομαι σου λέει όλη μέρα γραφείο, διότι οι πηγές στέρεψαν, γιατί να μην κάθομαι σπίτι μου;

Τέλος, σύμφωνα με ισχυρισμούς της κυρίας «το Πέλαγος είναι βαθύ», η έξωση της μονάδας Καβάλας από το ακίνητο που το ΤΑΙΠΕΔ ήθελε να αξιοποιήσει, έχει αναβληθεί προσωρινώς χάρη σε παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ως γνωστόν, κατάγεται από την Καβάλα. Για το θέμα αυτό σας έχουμε ενημερώσει εκτενώς στο edolio5.