(Ν2) Ο "τροχός" των ποινικών ευθύνων γυρίζει πάνω από το κεφάλι της "Βαγγελίτσας" και της κολλητής της! "Φόρα παρτίδα" από την Βουλή το όνομα της αστυνομικής διευθύντριας (άνθρωπος του Δημητριάδη) που άκουγε και έβλεπε τους πάντες. Η Χαρίκλεια από την Σαλαμίνα που είναι υποδιευθύντρια στο... "πουθενά" με επίδομα!


Του Άρη Σπίνου

Επιμένουμε στο ρεπορτάζ, προς πείσμα πολλών, περί των όσων συμβαίνουν στην ΕΥΠ. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές αναμένεται να κληθεί να καταθέσει έπειτα από πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Ε.Γ., ανώτερη Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. η οποία είχε αποσπασθεί στην ΕΥΠ, ως εκλεκτή των Γρηγόρη Δημητριάδη – Λευτέρη Οικονόμου και υπηρετούσε στην ηλεκτρική καρέκλα της Υποδιευθύντριας Εσωτερικής Ασφάλειας της ΔΙ.ΣΥ.Α.Π-Β, μέχρι προσφάτως οπότε και παραιτήθηκε από την ΕΥΠ επιστρέφοντας στην ΕΛ.ΑΣ. και πιο συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ…Επειδή, μετά την αποχώρησή της, ποικίλες ήταν οι πληροφορίες που διοχετεύτηκαν στα συστημικά μέσα σχετικά με την τύχη της ανωτέρω, πλην όμως είναι όλα αναληθή και προκειμένου η Επιτροπή να μην χάνει χρόνο για να την εντοπίσει, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πηγές, η κυρία αυτή, ούτε κακόπεσε ούτε συνταξιοδοτήθηκε, όπως κάποιοι επεδίωξαν να φανεί! Το δε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πρότασή του την αναφέρει ως «15. Ευαγγελία Γεωργακοπούλου, υπάλληλος ΕΥΠ, άρτι συνταξιοδοτηθείσα»… Ποιος αλήθεια παραπληροφόρησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη για την Αστυνομικό; Συγκεκριμένα, μετά την άρον άρον έξοδό της από την ΕΥΠ, τοποθετήθηκε επί διήμερο για τα μάτια του κόσμου και εν είδη δήθεν τιμωρίας στη ΓΑΔΑ, στην Υποδιεύθυνση Αναζήτησης Αρχείου και Ταυτοτήτων, άμεσα όμως μετά από δύο τρεις μέρες, μετακινήθηκε (έπεσε το κατάλληλο τηλέφωνο) στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Εξίσου αμετακίνητη και ανενόχλητη τελεί η κολλητή της, Χαρίκλεια (Χ.Φ.) την οποία η Ε.Γ. με τη σύμφωνη γνώμη των Δημητριάδη-Οικονόμου, είχε φέρει στην ΕΥΠ με απόσπαση από το Αλλοδαπών, ως επικεφαλής της περίφημης Υποδιεύθυνσης Γ΄ της Διεύθυνσης Β΄ Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.ΣΥ.Α.Π-Β), προθάλαμο εξόδου 100 στελεχών από την υπηρεσία, τον Δεκέμβριο του 2021. Και ενώ οι υπάλληλοι διώχθηκαν και η υποδιεύθυνση είναι εδώ και μήνες κενή, η Χαρίκλεια εξακολουθεί να είναι υποδιευθύντρια στο τίποτα, λαμβάνοντας και το επίδομα υψηλής ευθύνης της ΕΥΠ, λόγω απόσπασης και το επίδομα θέσης, ως υποδιευθύντρια. Ειδάλλως, δεν είχε κανέναν λόγο να ταξιδεύει καθημερινά από την εξωτική Σαλαμίνα όπου διαμένει ως την Κατεχάκη! .   Προφανώς, το Χαρικλάκι θα παραμείνει μέχρις ότου η Γ΄ υποδιεύθυνση καταργηθεί(;;;), κάτι το οποίο οι φωστήρες της Κατεχάκη δεν έπραξαν άμα τη μετατάξει των υπαλλήλων διότι δεν ήθελαν να φανεί πως η δημιουργία της συγκεκριμένης δομής ήταν προσχηματική... Αφήστε που το γεγονός ότι η υποδιεύθυνση εξακολουθεί να υφίσταται, αποτελεί άριστο εργαλείο εκφοβισμού των απομεινάντων στελεχών πως αργά η γρήγορα, θα επαναστελεχωθεί με νέους προς έξοδο ανεπιθύμητους. Μάλλον όμως τους έσωσε το “Predator” αυτούς.

 Πάντως, το Χαρικλάκι, όπως πληροφορούμασθε, δεν πρόκειται να διαφύγει των ποινικών της ευθυνών, όπως ακριβώς και η κολλητή της, πρώην πανίσχυρη εντός ΕΥΠ Β΄υποδιευθύντρια Εσωτερικής Ασφάλειας. 

Τέλος, η τέως τμηματάρχης Εσωτερικής Ασφάλειας, αυτή με το επίθετο που θυμίζει ισπανικό πολυκατάστημα ρούχων, η οποία είχε βγει στα μανταλάκια όταν επιχείρησε να ελέγξει παρανόμως υπάλληλο της ΕΥΠ, που υπηρετούσε στην περιβόητη Γ΄ υποδιεύθυνση και εν τέλει μετατάχθηκε, την ίδια περίοδο που κάποια άλλα σαΐνια επιχειρούσαν ανεπιτυχώς να παγιδεύσουν το κινητό της υπαλλήλου με PREDATOR, μετά την έξοδό της από την υπηρεσία, τοποθετήθηκε και αυτή στην Υποδιεύθυνση με τις ταυτότητες στη ΓΑΔΑ. Ωστόσο, έχει χάσει τον ύπνο της διότι στη Δικαιοσύνη τρέχει ήδη μηνυτήρια αναφορά για τις παράνομες και καταχρηστικές της πράξεις, τις οποίες -σημειωτέο- είχαν διατάξει να αναλάβει να καλύψει πλήρως και ο Α.Π, πρώτος πολιτικός υπάλληλος της Διεύθυνσης Ασφαλείας της ΕΥΠ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αρμόδια εισαγγελέας έχει ήδη καλέσει τους μάρτυρες της υπόθεσης για περαιτέρω διευκρινίσεις.