Μια ληστεία με πολλά ερωτηματικά! Η Βάσω Νικολαϊδου που λέει ότι "μιλάει με το υπερπέραν" σχυρίζεται ότι της πήραν ένα 1.000.000 ευρώ. Της χτύπησαν το κουδούνι τα ξημερώματα, άνοιξε την πόρτα, και έπιασε κουβέντα με τον δράστη που την λήστεψε.


edolio5 team

Πολλά ερωτηματικά έχουν συγκεντρωθεί από τους ερευνητές της ασφάλειας που εξετάζουν την υπόθεση αυτή. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση των δραστών της  ληστείας, με θύμα την αστρολόγο Βάσω Νικολαΐδου, μέσα στο σπίτι της στη Γλυφάδα, όπως κατήγγειλε η ίδια.

Η 55χρονη γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με τους ληστές τα ξημερώματα της Κυριακής, μέσα στο σπίτι της, οι οποίοι αφού τη χτύπησαν και την απείλησαν, διέφυγαν με λεία ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν περίοικοι η αστρολόγος πάσχει από μανία καταδίωξης.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια,  μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ένας άνδρας, που μιλούσε σπαστά ελληνικά, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού και της είπε πως τον είχε στείλει συγγενικό πρόσωπο της 55χρονης, με το οποίο η αστρολόγος έχει οικονομικές διαφορές. Η γυναίκα του άνοιξε,  και έπειτα από μια σύντομη συζήτηση, ο άγνωστος την ακινητοποίησε και άνοιξε την πόρτα και στον συνεργό του.

Από εκείνο το σημείο τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα όπως περιγράφει η ίδια. Οι δύο ληστές, την ανάγκασαν με τη βία να τους υποδείξει πού είχε το χρηματοκιβώτιο, μέσα στο οποίο φυλούσε 100.000 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων φτάνει το 1.000.000, σύμφωνα με την κατάθεσή της στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με την κατάθεση της 55χρονης  την υποχρέωσαν να τους αποκαλύψει πού υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο, μέσα στο οποίο, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, είχε 100.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα η αξία των οποίων φτάνει το 1.000.000.

Η 55χρονη είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πως και μετά την αφαίρεση του χρηματοκιβωτίου οι δράστες συνέχισαν να την χτυπούν και να την απειλούν ζητώντας της και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, ενώ παράλληλα ερεύνησαν όλους τους χώρους της μονοκατοικίας. Οταν τελικά διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε τίποτε άλλο για να αφαιρέσουν εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί τώρα, εκτός της προσπάθειάς τους να βρουν οπτικό υλικό από κάμερες σε ολόκληρη την περιοχή, προκειμένου να έχουν εικόνα των δραστών, του μέσου που χρησιμοποίησαν αλλά και των διαδρομών τους προς και από την μονοκατοικία του θύματός τους, ερευνούν και στο ευρύτερο περιβάλλον της 55χρονης, αφού σύμφωνα με την κατάθεσή της φαίνεται πως γνώριζαν λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής της.