(Ν1) Ρεπορτάζ με ονόματα! Η παρακολούθηση από την ΕΥΠ των Σαγιά και Πιτσιόρλα για "ιδιωτικούς λόγους" και αυτοί που ωφελήθηκαν. Το ρεπορτάζ του edolio5 για τα "μεροκάματα" των 60.000 ευρώ και οι κασέτες της Κατεχάκη που έφταναν στους Άραβες με "κούριερ" από την Κατεχάκη.


Του Άρη Σπίνου

Όσο παραμένει η επικαιρότητα πάνω από το αμαρτωλό κτήριο της Κατεχάκη τόσο θα ανοίγουν στόματα και ενδεχομένως η ΕΥΠ να αρχίσει, αφού ξηλωθεί από τα θεμέλια και ξανά χτιστεί, να υπηρετεί τον εθνικό της ρόλο. 

Για να καταλαβαίνετε, η υπόθεση της παρακολούθησης των δύο πολύ ισχυρών προσωπικοτήτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την εποχή εκείνη, το 2016 δηλαδή, ενός υπουργού και του Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου αποδεικνύει πλήρως το ρεπορτάζ του edolio5 για τα χοντρά μεροκάματα των "παιδιών", κυρίως ενστόλων, που πούλαγαν υποκλοπές σε ιδιώτες.

Κατ’ αρχήν η μη νόμιμη επισύνδεση έλαβε χώρα για υπόθεση ιδιωτική και εν προκειμένω για την αντιδικία των Αράβων του Κατάρ και των συμφερόντων του Αλ Θάνι, με την Εκκλησία αλλά και ιδιώτες γαιοκτήμονες σχετικά με την σύννομη αγοραπωλησία εκτάσεων στη Ζάκυνθο, μεταξύ των οποίων και το περίφημο Ναυάγιο!

Σε απλά λόγια η παράνομη παρακολούθηση επί ημερών Ρουμπάτη, δεν αφορούσε ούτε εθνική ασφάλεια, ούτε κρατικά συμφέροντα. Μόνο στενά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα των Αράβων οι εκπρόσωποι των οποίων στην Ελλάδα είχαν οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων με βαριές κατηγορίες καταπάτησης δημοσίων εκτάσεων, σύμφωνα με τη σχετική βαρύτατη τότε νομοθεσία περί καταχραστών του Δημοσίου! Αυτοί και μόνο ήθελαν να γνωρίζουν τα πάντα γύρω από την υπόθεση αυτή. 

Είχε να κάνει προφανώς με όλους αυτούς που εκ των υστέρων καταδεικνύεται στην πράξη ότι έχτισαν σχέσεις με τους Άραβες και στη συνέχεια επωφελήθηκαν! Πάει πουθένα το μυαλό σας; 

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, πάλαι ποτέ στέλεχος του ιστορικού ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου ανέλαβε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του περίφημου κρατικού sovereign fund του Αμπου Ντάμπι, της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που συγκροτούν 7 αραβικά κρατίδια στον περσικό κόλπο, μεταξύ των οποίων Ντουμπάι και Κατάρ! Όλα αυτά θα τα ερευνήσει ένας εισαγγελέας;