Λιμουζίνες, φρουρά, λεφτά και ότι άλλο προκύψει! Δέχτηκε την καρέκλα ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Δεμίρης παρά τα "όχι" από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης! 20' ήταν αρκετά για να δείξει ότι θα έχει χειρότερο τέλος από το Κοντολέων.


Του Άρη Σπίνου

Κατά πλειοψηφία μόνο από την Νέα Δημοκρατία εγκρίθηκε ο διορισμός του πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη στην θέση του διοικητή της ΕΥΠ από τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ΕΥΠ άλλος στην θέση του θα ζητούσε τουλάχιστον η επιλογή του να έχει ευρεία  αποδοχή. Αντί αυτού εισέπραξε "όχι" από όλα τα κόμμα της αντιπολίτευσης. Η παραίτηση ήταν μονόδρομος αλλά φάνηκε ότι οι απολαβές είναι πιο ισχυρές.
Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν μετά το τέλος της συνεδρίασης πως ο  Δεμίρης υπονόησε πως υπάρχουν κι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που παρακολουθούνται. Υποστηρίζουν συγκεκριμένα πως στο ερώτημα εάν βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη, ο κ. Δεμίρης απάντησε πως «έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες. A priori δεν εξαιρείται κανείς», ενώ απέφυγε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που ακολούθησαν. Με βουλευτές μέλη της επιτροπής που μίλησε το edolio5, μας μετέφεραν ότι δεν άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις από την γενική του παρουσία που διήρκησε 20 λεπτά. "Εάν επιτρεπόντουσαν οι ερωτήσεις στον Δεμίρη θα έκανε την μία γκάφα πίσω από την άλλη" μας είπαν μεταξύ άλλων. "Μια απάντηση έδωσε και τα έκανε μούσκεμα". Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών προβλέπουμε ότι ο Δεμίρης δεν θα έχει καλό τέλος.