Αυτήν την δημοσιογραφία ξέρουμε εμείς! Το edolio5 κατέθεσε στο ΣΔΟΕ τον φάκελο που μας έστειλαν και αφορά τον Δήμο Αλίμου! Η 20σελιδη ανώνυμη επιστολή, οι συμβάσεις, οι προμηθευτές, τα τιμολόγια... και η έρευνα που αρχίζει.

Του Άρη Σπίνου

Είχαμε ξεκαθαρίσει με σχετικό ρεπορτάζ ότι θα στείλουμε τα στοιχεία που έφτασαν στην κατοχή μας με ανώνυμο φάκελο, στην δικαιοσύνη προκειμένου να ερευνηθεί εάν και εφόσον ισχύουν τα όσα περιγράφονται στην 20σελιδη ανώνυμη επιστολή.

Αυτό πράξαμε πριν λίγες μέρες παραδίδοντας με εμπιστευτικό πρωτόκολλο  όλα τα στοιχεία που είχαμε αφού πλέον είμασταν υποχρεωμένοι σύμφωνα με το άρθρο 40 του κώδικα ΠΔ. "Ακόμα και οι ιδιώτες οφείλουν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο, αν αντιληφθούν οι ίδιοι αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως, να την αναγγείλουν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ή σε οποιονδήποτε ανακριτικό υπάλληλο· αναγγελία αυτή μπορεί να γίνει εί­τε εγγράφως με μια αναφορά ή προφορικά, οπότε συντάσσεται έκθεση." Οι αρμόδιες αρχές θα ερευνήσουν το αληθές ή όχι των περιγραφόμενων στην επιστολή.