Μαφία Μάλαμα! "Πρακτόρια" ξένων Πρεσβειών θα έχουν στασίδη στο εφετείο για την δίκη της Τρίτης 12/7! Το φιάσκο του 70σέλιδου πορίσματος Ρουμπάτη που έχει στείλει στο εδώλιο δεκάδες ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ως διεφθαρμένους μαζί με οίκους ανοχής και λέσχες.

 

Του Άρη Σπίνου

Για την δίκη που ήδη έχει ξεκινήσει στο εφετείο Αθηνών και αφορά τις βαριές κατηγορίες σε βάρος δεκάδων αξιωματικών της ΕΛΑΣ που μαζί με δεκάδες ακόμα άτομα που διαχειρίζονταν οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες σας έχουμε ενημερώσει με εκτενή ρεπορτάζ.

Το Edolio5 ήταν ίσως το μοναδικό ΜΜΕ (με εξαίρεση ένα - δύο ακόμη για να μην αδικήσουμε) που ασχολήθηκε με την εξέλιξη της υπόθεση αυτής.

Αρρώστησε με Κορονοϊό... ο πρόεδρος του δικαστηρίου! Διακόπηκε για τις 12/7 η δίκη για τους "επίορκους της ΕΛΑΣ". Το 70σέλιδο "πόρισμα - έκθεση ιδεών" της ΕΥΠ και τα τραγικά λάθη (έγιναν επίτηδες;) που θα οδηγήσουν στην αθώωση όλων των εμπλεκομένων

Όπως μαθαίνουμε τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από 3 πρεσβείες για την δίκη αυτή και κατά συνέπεια θα έχουν στείλει τους ανθρώπους τους (μπορεί να είναι δικηγόροι ή δημοσιογράφοι που καλύπτουν την δίκη), για να έχουν άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη που αναμένεται να οδηγηθεί σε φιάσκο όπως έχουμε ήδη γράψει τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό. Είναι αυτονόητο ότι εμείς θα είμαστε εκεί σε αντίθεση με βασικούς μάρτυρες που συνέταξαν την έκθεση ή έκαναν τον δικαστικό χειρισμό της που θα απουσιάζουν όπως κάνουν μέχρι σήμερα που έχουν ήδη προηγηθεί 3 δικάσιμες διαδικασίες. Εντύπωση πάντως προκάλεσε σε όλους η εμφάνιση ενός μάρτυρα (ιδιαίτερα σημαντικού), που είχε άμεση σχέση με την σύνταξη του δελτίου πληροφοριών που αποτέλεσε την βάση της δικογραφίας, ο οποίος πέρα του γεγονότος ότι δεν κατέθεσε απολύτως τίποτα, συνοδευόταν από δικηγόρο του γραφείου που εκπροσωπούσε τις νομικές υποθέσεις του εγκεφάλου όλων των επίορκων που είναι κατηγορούμενοι. Αυτά και άλλα παρόμοια έχουν κινήσει την "ευαισθησία" των 3 πρεσβειών που θα είναι παρούσες.