Ο ρόλος της διαπλοκής στις εκλογές... που ξεκίνησαν! Οι Βαρδινογιάννηδες θα παίξουν τα ρέστα τους υπέρ του Ανδρουλάκη αφού δεν θέλουν να βλέπουν στα μάτια τους το Μητσοτακεϊκο. Ο "νερόβραστος" Λάτσης, και οι Μαρινάκης - Κυριακού που θα ισορροπήσουν.


Του Άρη Σπίνου

Όσοι αντιλαμβάνονται περί εκλογικών περιόδων βλέπουν ήδη ότι έχει αρχίσει. Συναντήσεις με όλη την Διαπλοκή μαθαίνω ότι πραγματοποιεί ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης, μετά το άνοιγμα του παιχνιδιού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος τάχθηκε υπέρ των μετεκλογικών κυβερνήσεων συνεργασίας, σε μια τοποθέτηση που ερμηνεύτηκε και ως ομολογία αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης!

Ούτως ή άλλως, οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες φλερτάρουν εδώ και πολύ καιρό με τον Ν. Ανδρουλάκη, ειδικά εκείνοι που θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης είναι μονοφαγάς και παίζει υπέρ 2 - 3 ολιγαρχών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εν λόγω παράγοντες της εξωθεσμικής εξουσίας, δίνουν «γη και ύδωρ» στον αρχηγό του «ΠΑΣΟΚ», τον οποίο αποσκοπούν να ελέγξουν ενόψει μιας πολύ πιθανής δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, μετά την πρώτη (με απλή αναλογική) εκλογική αναμέτρηση ή την δεύτερη (με ενισχυμένη)! Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, θα στηρίξει με νύχια και δόντια τον Ανδρουλάκη ως εναλλακτικό πόλο, αφού όπως λέει ο ίδιος όχι μόνο δεν εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη αλλά με στοιχεία και φακέλους αποδεικνύει στους συνομιλητές του ότι η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία 10 χρόνια είναι "υπάλληλος" του Λάτση. Εξού και η μη στήριξη του Προκόπη Παυλόπουλου για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όσο αφορά τον κύριο αυτόν εκτός από νερόβραστες επαφές άνευ σημασίας δεν έχει καμία δυναμική, εκτός το χρήμα, για να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις. Για όσους αντιλαμβάνονται είναι πέρα του προφανές ότι Μαρινάκης και Κυριακού έχουν φύγει από το 100% υπέρ του Μητσοτάκη και ισορροπούν στο 60/40%.