Μια κυρία με "Κ" κεφαλαίο! Ευγενής, κόσμια, ήπια, που πάντα έδινε "κάτι" στην πολιτική ζωή του τόπου! Οι συναντήσεις μας μαζί της και... οι συμβουλές της!


Του Άρη Σπίνου 

Όλη η Ελλάδα πενθεί για τον θάνατο μιας νέας πολιτικού. Η Φώφη Γεννηματά δεν είναι πλέον μαζί μας! Το ρεπορτάζ είναι πια γνωστό. Θα γραφτούν εκατοντάδες σελίδες για την ποιότητα και την Ευγένεια της. Για αυτά τα 2 μπορώ να μιλήσω  έχοντας ιδίαν αντίληψη.

Οι ιδεολογικές μας διαφορές αποτελούσαν αγεφύρωτο χάσμα. Είχαμε 2 - 3 κοινούς φίλους. Σε κάποιες ονομαστικές εορτές αυτών των κοινών φίλων είχαμε βρεθεί 2 φορές. Γνώριζε τα "πάντα" για εμένα. Σου μιλούσε και ήταν σαν να έχει διαβάσει πριν το βιογραφικό σου. Ενημερωμένη για τα πάντα. Ανοιχτή στον διάλογο και την συζήτηση για κάθε θέμα. Από την πρώτη στιγμή της κουβέντας σου μαζί της καταλάβαινες ότι είναι μια ευγενέστατη Κυρία που προσπαθεί ακόμα και όταν υπάρχουν διαφωνίες να τις "τυλίξει" με συγκατάβαση. Οφείλω να πω πως εάν η Φώφη Γεννηματά δεν ήταν αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, σήμερα το κόμμα αυτό δεν θα βρισκόταν στην βουλή και θα είχε γίνει 5 υποκομματίδια. Δυστυχώς για το πολιτικό πολιτισμό μας και την Δημοκρατία που επιβάλει τις διαφορετικές φωνές, αυτό θα συμβεί μετά την εκλογή του νέου αρχηγού του. Καλό ταξίδι ΚΥΡΙΑ Γεννηματά.