Νέο "χαστούκι" Μαρινάκη στην "αυλή" Μητσοτάκη! Μετά τον Δημητριάδη που περιέλαβε "ΤΟ ΒΗΜΑ" ήρθε η σειρά του Σκέρτσου από "ΤΑ ΝΕΑ"! Η δικογραφία που καίει τον μεγαλοεφοπλιστή και η αδιαφορία του Μαξίμου. Κοντοζυγώνει και η ώρα του... Μωυσή!


Του Άρη Σπίνου

Όσοι έχουν μνήμη θα θυμούνται την πρωτοσέλιδη επίθεση της Ναυαρχίδας των ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον σκιώδη πρωθυπουργό Γρηγόρη Δημητριάδη. Το σχετικό ρεπορτάζ του edolio5 είναι ενδεικτικό. Κάποιοι είχαν πει τότε ότι... μπόρα ήταν και πέρασε. Εμείς εδώ στο edolio5 επιμέναμε ότι ο μεγαλοεφοπλιστής θα ρίξει και άλλα βέλη που θα έχουν στόχο στενούς συνεργάτες του Μητσοτάκη, μέχρι να αποφασίσει να κατεδαφίσει και τον ίδιο. Προς το παρόν δεν είναι ο χρόνος για να σας εξηγήσουμε τον λόγο, εάν και κατά καιρούς με σχετικά ρεπορτάζ τους έχουμε γράψει. Σήμερα ήρθε η σειρά για τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργος Παπαχρήστος, μέσα από τη στήλη του, τον έλουσε κανονικότατα! 

Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει τον Άκη Σκέρτσο ως «αυτός ο πολυπράγμων, άτυπος υπουργό υγείας που διαβιεί στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου».

Η δήλωση του Άκη Σκέρτσου που εξώθησε τον δημοσιογράφο να του επιτεθεί προσωπικά, ως αφορμή, ήταν πως «έχουμε μια πανδημία των ανεμβολίαστων και εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσπάθειά μας να πείσουμε όσους ακόμη το σκέπτονται, φοβούνται, διστάζουν. Δεν θα πείσουμε τους σκληρούς αντιεμβολιαστές που θεωρούν είτε ότι δεν υπάρχει πανδημία είτε ότι το εμβόλιο είναι κάτι βλαβερό για τον άνθρωπο. Πρέπει να πάμε στο μικρο-επίπεδο και να επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις που έχουμε σε επίπεδο επιστημόνων, κοινωνικών δικτύων, στο επίπεδο ανθρώπων που έχουν επιρροή και αξιοπιστία στο δημόσιο λόγο τους».

«Μεγάλος! Υπουργέ μου, γιατί μας λέτε τι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει και δεν το κάνετε;» Διερωτήθηκε με ειρωνική διάθεση ο δημοσιογράφος των «Νέων».

Καταλήγοντας, ο δημοσιογράφος με νόημα αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι απέτυχε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και συνιστά «να μην τα ρίχνουμε όλα στους αρνητές, για ότι έχουν αποτύχει οι στόχοι του εμβολιαστικού προγράμματος. Υπάρχουν και προσωπικές ευθύνες…» Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο μεγαλοεφοπλιστής χρεώνει με αδιαφορία το Μέγαρο Μαξίμου για το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να έχει δείξει για μια καυτή δικογραφία που τον καίει ιδιαίτερα. Τώρα βέβαια εάν αναρωτιέστε τι δουλειά έχει ο Σκέρτσος με την δικογραφία αυτή... τα νεότερα σύντομα!

Εμείς πάντως μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα υπάρχει και επόμενος!