Υπόθεση επίθεσης με Βιτριόλι στην Καλλιθέα! 15 Σεπτεμβρίου δικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράτζουλα! Η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου θα βιώσει ξανά με λεπτομέρειες κάθε στιγμή.


Του Άρη Σπίνου

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου, που έγινε στις 20 Μαΐου του 2020 από την Έφη Κακαράτζουλα.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, θα δικαστεί για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση κρίνοντας πως από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η 36χρονη κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα.

Για το λόγο αυτό παρέπεμψε την κατηγορούμενη όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αλλά για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης στην πρότασή του εστίαζε στο αποτέλεσμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με το οποίο η ποσότητα και η πυκνότητα του καυστικού υγρού ήταν μεγάλη, Με αυτό το δεδομένο είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Από την πλευρά της η 36χρονη κατηγορούμενη, λίγες ημέρες πριν την πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο είχε απολογηθεί υποστηρίζοντας ότι: «Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω, αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς, ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη αυτή ενέργειά μου θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και έναν μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου»,