Άρχισαν τα όργανα! Ο εκδότης Κουρτάκης που στηρίζει Μητσοτάκη έριξε... τις 2 πρώτες "προειδοποιητικές βολές" στην Κυβέρνηση! Ο στημένος διαγωνισμός των 800.000.000 ευρώ για τους μετανάστες που απεκάλυψε το edolio5 και η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" που στήθηκε στα υπόγεια του Μαξίμου.


Του Άρη Σπίνου

Το χειρότερο για κάποιον είναι να θεωρεί τον υποστηριχτή του δεδομένο αιώνια. Για την ασυλία που έχει από τα κύρια (εφημερίδες, τηλεόραση) αλλά όχι και κυρίαρχα μέσα, αφού σε περιπτώσεις όπως αυτές με το κορονοπάρτι Μητσοτάκη στην Ικαρία, δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν τη σιωπή που ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου, έχουμε γράψει πολλές φορές.

Η επανάσταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε τα όρια αυτού του ελέγχου

Από ότι φαίνεται πάντως σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή κυβέρνηση δεν δείχνει να θέλει να κλείσει μέσα ενημέρωσης.

Αντιθέτως ευνοεί τη δημιουργία τους.

Φυσικά με το πολιτικό αζημίωτο, την στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια τέτοια ιστορία φαίνεται να κρύβεται πίσω από την έκδοση της εφημερίδας ««Φιλελεύθερος» του Θανάση Μαυρίδη και της ομάδας του Liberal, η οποία έχει αναστείλει πριν μερικούς μήνες τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» που εκδίδει ο Γιάννης Κουρτάκης και φυσικά στηρίζουν την Κυβέρνηση και έχουν καλή γνώση του παρασκηνίου όσων συμβαίνουν στην κυβέρνηση, ο «Φιλευλεύθερος» δημιουργήθηκε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μια φορά και έναν καιρό, το γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μία διαφημιστική εταιρία, η V+O, αποφάσισαν να γίνουν εκδότες» γράφουν τα «Παραπολιτικά» και συνεχίζουν: «Κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη εφημερίδα Φιλελεύθερος. Στόχος ένα Μέσο που θα αποτελούσε το «ευαγγέλιο» του προέδρου Κυριάκου. Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (σε ευρώ προφανώς), το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του αναγνωστικού κοινού». Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό γράφτηκε από την συγκεκριμένη εφημερίδα. Μπορεί να μην άρχισε ακόμα ο πόλεμος αλλά πριν από αυτόν όπως συμβαίνει πάντα πέφτουν "προειδοποιητικές βολές". Εκτός από το παραπάνω η ιστοσελίδα ww.powergame.gr που έχει έγκυρο οικονομικό ρεπορτάζ και ανήκει στον κύκλο συμφερόντων Κουρτάκη έδωσε μεγάλη έκταση στο ρεπορτάζ του edolio5 στο οποίο αποκαλύψαμε τον στημένο διαγωνισμό των 800.000.000 ευρώ για την σίτιση των μεταναστών. Το μέλλον θα δείξει αν την θέση των προειδοποιητικών βολών την πάρει το τάνκ.