8/1 απολογούνται οι 8 που διαπόμπευσαν τον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ! Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και άλλα κακουργήματα.


edolio5 team 

Στις 8 Ιανουαρίου 2021 θα απολογηθούν ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή, οι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ότι συμμετείχαν στην βάρβαρη επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, ζήτησαν σήμερα και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο  καλούνται να απολογηθούν για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την επίθεση, οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη απo τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Στην συνέχεια τον διαπόμπευσαν ανεβάζοντας την φωτογραφία του στο διαδίκτυο, ενώ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».