Ο Μητσοτάκης τον εκβιάζει με ισόβια! Η κυβέρνηση θα έχει όμηρο τον Μαρινάκη με την κατηγορία του εμπόρου ναρκωτικών... όσο γουστάρει! Μετέθεσαν τον ανακριτή Πετρόπουλο ( ο 3ος κατά σειρά) που ερευνούσε τις καταγγελίες σε βάρος του


Του Άρη Σπίνου 

Πάει και αυτός ο ανακριτής! Πάμε για τον επόμενο. 

Ο τρίτος κατά σειρά ανακριτής που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της τυχόν εμπλοκής του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση χρηματοδότησης για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”, μετατίθεται με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ενέκρινε τη μετάθεση του Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλου στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο Πετρόπουλος χειριζόταν τη δικογραφία σε βάρος του Β. Μαρινάκη και συνεργατών του, εναντίον των οποίων είχε ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος το Μάρτιο του 2018 η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι ο τρίτος κατά σειρά ανακριτής που έχει χρεωθεί την υπόθεση που αφορά τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, αλλά τελικά δεν θα τη διεκπεραιώσει.
Αρχικά την υπόθεση είχε αναλάβει η Ανακρίτρια Διαφθοράς Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2018.
Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η ανακρίτρια Πειραιά, Καλλιόπη Μάντακα, η οποία παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

Ο κ. Πετρόπουλος ορίστηκε τον Οκτώβριο του 2019, αλλά τον περασμένο Ιούνιο είχε υποβάλει αίτημα να μετατεθεί στα δικαστήρια της Χαλκίδας.

Τότε ο Άρειος Πάγος είχε απορρίψει το αίτημα του, καθώς δεν είχε συμπληρώσει τη θητεία του ως Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά.

Όμως τώρα, πέντε μήνες μετά, έκανε δεκτό το αίτημα, λίγα 24ωρα πριν μπει “λουκέτο” από την κυβέρνηση στα δικαστήρια όλης της χώρας για ένα μήνα.

Είναι άγνωστο πότε θα οριστεί ο νέος ανακριτής που θα χειριστεί την πολύκροτη δικογραφία που “λιμνάζει” εδώ και 2,5 χρόνια στο ανακριτικό γραφείο Διαφθοράς Πειραιά… Το edolio5 έχει γράψει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα είναι όμηρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη... όσο το επιθυμεί η ίδια αφού πλέον το θεωρούν επικίνδυνο εξαιτίας της πληθώρας των ΜΜΕ που έχει συγκεντρώσει.