Κυριακή, Ιουλίου 07, 2024

Γιώργος Κατσαγάννης! Αυτόν θεωρεί εκτελεστή του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη η ΕΛΑΣ. Η κατάθεση - φωτιά της συντρόφου του που τον «έκαψε» και οι επαφές που ομολόγησε ότι είχαν στην Μύκονο με επιχειρηματία που είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτος από ανώνυμο πληροφοριοδότη. «Είναι δεμένη πέρα για πέρα η δικογραφία» λένε στο edolio5. Αναμένονται νέες συλλήψεις υπόπτων και του «γνωστού» ηθικού αυτουργού.


edolio5 team

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 εντοπίστηκε πυρίτιδα στη ζώνη του φερόμενου ως δολοφόνου, Γιώργου Κατσαγάννη ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να αντοπίσει και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Πρόκειται για την επιχειρησιακή ζώνη στήριξης όπλου που βρέθηκε κρυμμένη στο ντουλάπι μαζί με δύο κινητά τηλέφωνα, μία κάρτα SIM και ένα GPS.

Σημειώνεται πως αρκετές από τις «απαντήσεις» που έψαχναν οι Αρχές, έδωσε το σπίτι στο οποίο έμενε ο φερόμενος ως δολοφόνος με τη σύντροφό του στο Ψυχικό. Εκεί, εντόπισαν μια κρύπτη μέσα σε ψευδοροφή, στην οποία ο 44χρονος έκρυβε δύο κινητά τηλέφωνα, μια συσκευή GPS και κάρτες SIM. Μαζί με τα ρούχα, τα παπούτσια και άλλα αντικείμενα που συγκέντρωσαν, τα έστειλαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. Παράλληλα, μέσα από τις τηλεφωνικές συσκευές, θα βρεθούν επαφές, μηνύματα και γεωγραφικά στίγματα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εντοπίστηκε πυρίτιδα σε αντικείμενο του 44χρονου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και όσα είπε στις αρχές η σύντροφός του. Σύμφωνα με πληροφορίες στη γυναίκα έδειξαν φωτογραφία του ατόμου που φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός και τη ρώτησαν αν τον γνωρίζει. Εκείνη απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε μάλιστα ότι ο άντρας της φωτογραφίας και ο σύντροφός της είχαν υπάρξει συνεργάτες.

Σύμφωνα με υλικό από κάμερες που έχει στην διάθεση της η ΕΛΑΣ προκύπτει ότι την παραμονή της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, τόσο την περασμένη Δευτέρα όσο και την Τρίτη, ο 44χρονος έκανε το ίδιο δρομολόγιο από το σπίτι, όπου έμενε με τη σύντροφό του του στο Νέο Ψυχικό, στην εταιρία του θύματος, η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση – περίπου 1,5χλμ – και στη συνέχεια στο Μαρούσι, όπου χρησιμοποιούσε υπόγειο πάρκινγκ σε πολυκατοικία που διαμένει στενό συγγενικό του πρόσωπο

Την Τρίτη μετά τη δολοφονία, ο 44χρονος κινήθηκε με το μαύρο σκούτερ προς του Ζωγράφου και άλλες περιοχές, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη του και κατέληξε στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, όπου άφησε το σκούτερ και έφυγε με μια μηχανή BMW, η οποία ανήκει σε εταιρία και την χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη. Του ανθρώπου δηλαδή που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία γύρω από τον ύποπτο ως ηθικό αυτουργό, μετά από την κατάθεση που έδωσε η σύντροφος του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για τους υπόλοιπους προσαχθέντες εξετάζεται το κατά πόσο συμμετείχαν στη δολοφονία παρέχοντας υποστήριξη στον δράστη.

Επιπλέον, συνεχίζεται η διαδικασία των καταθέσεων με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να έχουν μιλήσει με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος, αλλά και με συνεργάτες του τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Μύκονο, όπου είχε αναπτύξει μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η 31η τακτική ανακρίτρια 

Όπως έγινε γνωστό ο 44χρονος πήρε προθεσμία για την Πέμπτη (11/7/24), στις 10.00 το πρωί, προκειμένου να απολογηθεί έναντι της κατηγορίας που τον βαρύνει για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

O ύποπτος για τη δολοφονία του τοπογράφου είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς το όνομά του έχει εμπλακεί στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ φαίνεται να είναι εμπλεκόμενος και σε μία ακόμη ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος αρνείται κάθε εμπλοκή του στη δολοφονία του τοπογράφου, ενώ δεν έχει πει το παραμικρό σχετικά με την όλη υπόθεση. 

Επίσης ένα από τα βασικά στοιχεία που «καίει» τον 44χρονο είναι όσα φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς η φίλη του. Παραδέχτηκε ότι έχει πάει στη Μύκονο με τον συλληφθέντα και μάλιστα συναντήθηκαν με συγκεκριμένο επιχειρηματία του νησιού, για τον οποίο πολλοί έχουν μιλήσει στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι αυτή την ώρα, κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Όσον αφορά στο σκούτερ το οποίο χρησιμοποίησε ο εκτελεστής στο Ψυχικό, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Aρχές έχουν καταθέσεις προσώπων που υποστηρίζουν ότι «το σκούτερ της δολοφονίας μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, αλλά τις τελευταίες μέρες δεν τον βλέπουν να το κυκλοφορεί». 

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν ότι από την σύλληψη αυτή θα εξιχνιαστούν και άλλες εγκληματικές ενέργειες που έχει ενεργό ρόλο ή με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή ο Γιώργος Κατσαγάννης. 

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτές τις ώρες εξετάζονται και άλλα πρόσωπα προκειμένου να αποδειχθεί η συνέργεια που είχαν ή όχι στην δολοφονία και τις επόμενες ώρες αναμένεται να συλληφθεί ο επιχειρηματίας που φέρεται ότι είναι ο εντολέας της δολοφονίας.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !