Ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος που αγόρασε σε μια νύχτα την ΑΕΚ και το βρομιάρικο κρουαζιερόπλοιο «Mykonos Magic»! Η μεγάλη δουλειά που λιγουρεύτηκε για την φιλοξενία των αστυνομικών στην σύνοδο των G7 και η κατάσχεση του πλοίου της Seajet στο Μπρίντιζι λόγο άθλιων συνθηκών υγιεινής και τρόφιμων. Είχε προεισπράξει 6,4 εκατ. ευρώ για το «πλωτό ξενοδοχείο».


edolio5 team

Ίσως ο Μάριος Ηλιόπουλος να σκέφτηκε ότι δεν χρειάζονται πλέον πολλές δαπάνες για την συντήρηση των πλοίων του αφού πρέπει να ρεφάρει την αγορά της ΑΕΚ. 

Οι αρχές του Μπρίντιζι κατάσχεσαν το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο Mykonos Magic, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι προκειμένου να φιλοξενήσει μέρος της μεγάλης αστυνομικής δύναμης που είχε μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσει την πραγματοποίηση της συνόδου των G7.

Το κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην εταιρεία Seajets, συμφερόντων του Μάριου Ηλιόπουλου και κατέπλευσε στο λιμάνι του Μπρίντιζι από τις 9 Ιουνίου λειτουργώντας ως πλωτό ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα Il Giornale, το πλοίο κατασχέθηκε από τις αρχές ύστερα από καταγγελίες αστυνομικών για τις συνθήκες υγιεινής, ενώ ξεκινά έρευνα για απάτη σε βάρος του ιταλικού δημοσίου. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση είχε καταβάλει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ (6,46 εκατομμύρια δολάρια) για να το μισθώσει για τη διάρκεια της G7.

Αξιωματικοί της ιταλικής αστυνομίας έκαναν λόγο για συνθήκες διαβίωσης που δεν ταίριαζαν στην τιμή και τον σεβασμό που αρμόζει στην αστυνομική στολή, σημειώνοντας ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν να κάνουν τη δουλειά τους σε «απάνθρωπες συνθήκες».

Ο Domenico Pianese, συνδικαλιστής αστυνομικός τις ένωσης COISP, τονίζει ότι «οι συνθήκες ήταν άθλιες. Βρώμικοι και κατεστραμμένοι χώροι διαμονής, τουαλέτες που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιοηθούν, διαλυμένες ντουζιέρες, πλημμυρισμένες καμπίνες».

Σύμφωνα με τη La Repubblica δεν λειτουργούσαν ούτε τα κλιματιστικά με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κοιμούνται με ανοιχτές πόρτες σε θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών, ενώ ταυτόχρονα έσταζε πάνω τους νερό από την οροφή.


Οι αξιωματικοί, όπως αναφέρει το Reuters, επρόκειτο να φιλοξενηθούν στο πλοίο «Mykonos Magic» – το οποίο μετονομάσθηκε σε «Goddess of the Night» – που είχε αγκυροβολήσει στην πόλη Μπρίντιζι, περίπου 60 χιλιόμετρα (37,28 μίλια) από το Borgo Egnazia, ένα πολυτελές θέρετρο στην περιοχή της Νότιας Απουλίας που θα φιλοξενήσει τη συνάντηση της G7 στις 13-15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα maritimes.gr «το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο (κατασκευής του 2004), το εξαγόρασε η Seajets τον Φεβρουάριο του 2023 από την Carnival Corp. και θεωρείται το νεότερο και μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του στόλου της. Διευκρινίζεται ότι διαθέτει 1350 καμπίνες, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4.000 επιβάτες και περίπου 1.000 μέλη πληρώματος».













ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !