Παρασκευή, Μαΐου 24, 2024

Προφυλακίστηκαν οι 2 «κυρίες» ως εγκέφαλοι από την «γαλάζια παρέα» των εκβιαστών στην ΔΟΥ Χαλκίδας! Οι επιχειρηματίες Αλιμπινίσης και Αγγελάκης δεν άντεξαν και έδωσαν στο Εσωτερικών Υποθέσεων την σπείρα. Δεν ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές γιατί φοβόντουσαν διαρροή. Η σιωπή του Βασίλη Σπανάκη αν ήξερε τα έργα και τις ημέρες της συναδέλφους του Εύης Τύλη.


Του ειδικού συνεργάτη

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη σπείρα των διεφθαρμένων γαλάζιων εφοριακών που δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά. Πρόκειται για την 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, Εύας Τύλη που προφυλακίστηκε με ομόφωνη απόφαση μετά την απολογία της, τον 52χρονο Υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας - επίσης προφυλακίστηκε - καθώς και έναν 62χρονο λογιστή. 

Πρόκειται για τον γνωστό λογιστή που διατηρεί γραφείο στην Χαλκίδα και την Ερέτρια Βασίλη Βαρελά που ήταν μέλος και του τοπικού επιμελητηρίου όπου έγινε η βράβευση της διευθύντριας. Έγινε με δική του εισήγηση ;  

Μέχρι την ώρα που γράφτηκε αυτό το ρεπορτάζ οι υπόλοιποι της παρέας δεν είχαν απολογηθεί ακόμη. 

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η «διεκπεραιώτρια» την στιγμή που βγαίνει από την εφορία με ένα φάκελο που σύμφωνα με πληροφορίες της είχε δώσει η διευθύντρια και αφορούσε υπόθεση κάποιου επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 οι επιχειρηματίες που κατήγγειλαν το κύκλωμα είναι οι γνωστοί Αλιμπινίσης ( Αρτοβιομήχανος ) και Αγγελάκης ( Κοτόπουλα ).

Την ίδια ώρα προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα για την γνώση που είχε ή όχι για τον βιο και την πολιτεία των υπαλλήλων της ΔΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ από τον εφοριακό και πρόεδρο συνδικαλιστικής οργάνωσης «ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ», σημερινό υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη.

Η ίδια η διευθύντρια που συνελήφθη ομολόγησε στους αστυνομικούς πως γνώριζε πριν πάρει μετάθεση στην συγκεκριμένη εφορία τι γινόταν και την πλησίασαν παλιά στελέχη της ΔΟΥ και τις ζήτησαν να συμμετέχει και αυτή στην σπείρα για να αυξήσει το εισόδημα της. Άρα με απλά λόγια ο τόπος το είχε τούμπανο και μόνο ο συνάδελφος του Βασίλης Σπανάκης, εφοριακός στο επάγγελμα δεν το ήξερε που βράβευσε την συγκεκριμένη κυρία ως «μεγαλείο ήθους»! Φυσικά στην δικογραφία δεν εμπλέκεται αλλά προκύπτει ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί για να ξεκαθαρίσει την θέση του.

Γιατί δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση μέχρι τώρα ; 

Είναι αυτονόητο ότι το edolio5 θα την φιλοξενήσει. Την ίδια ώρα φτάνουν πληροφορίες στο edolio5 ότι ο σύζυγος της διευθύντριας είναι επίσης εφοριακός και υπηρετεί σε κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Αληθεύει ;

Να σημειώσουμε ότι οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που πήγαν στην Χαλκίδα με απόλυτη μυστικότητα χωρίς να έχουν ενημερώσει για το παραμικρό τόσο τις τοπικές αρχές της ΕΛΑΣ όσο και τις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 οι επιχειρηματίες που κατήγγειλαν το κύκλωμα είχαν ενημερώσει το Εσωτερικών Υποθέσεων ότι: 
  
« Η Χαλκίδα είναι διεφθαρμένη και θα διαρρεύσει αμέσως». 

Είναι αυτονόητο ότι το edolio5 σέβεται το τεκμήριο αθωότητας και θα φιλοξενήσει την άποψη των αναφερομένων στο ρεπορτάζ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !