Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2023

11 Οκτωβρίου η δίκη! Ο πόλεμος μέχρι εσχάτων και τα «άπλυτα» στην οικογένεια Δαυίδ της Coca Cola. Τα «δανεικά και αγύριστα» των 12.000.000 ευρώ που έδωσε η 82χρονη πεθερά στον γαμπρό της και η μήνυση στην Ελβετία για απάτη σε βάρος του. «Η κόρη μου δεν ήξερε».


Του ειδικού συνεργάτη

Η Δήμητρα Δαυίδ, χήρα του Ανδρέα Δαυίδ, που μέχρι το θάνατο του το 2000 ήταν ο ένας από τους δύο ισχυρούς άνδρες της «Coca-Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (3Ε)» μαζί με τον αδελφό του Γιώργο, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατηγορεί τον σύζυγο της κόρης της, Αλεξίας, ότι την εξαπάτησε, αποσπώντας της 12 εκατομμύρια ευρώ, με πρόσχημα ένα επιχειρηματικό σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι γιος της Δήμητρας Δαυίδ και αδελφός της Αλεξίας είναι ο Άλκης Δαυίδ, ο οποίος προ ημέρων έχασε σε πλειστηριασμό το ακίνητό του στις Σπέτσες.


Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το edolio5 η 82χρονη ζητά να «παγώσει» κάθε εκποίηση ακίνητης περιουσίας, μεταξύ άλλων και της εταιρείας, στην οποία μοναδική μέτοχος είναι η κόρη της, Αλεξία, και μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο είναι το θέρετρο στη Μεγαλόνησο των Πεταλιών.

Η μητέρα Δαυίδ στο δικόγραφο που έχει καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας δεν στρέφεται σε βάρος της κόρης της.

Αναφέρει μάλιστα σε αυτό ότι «η κόρη της Αλεξία τελεί εν αγνοία» για τα όσα εκείνη προσάπτει στο σύζυγο της καθώς «ουδέποτε εκείνος την είχε ενημερώσει για τις ενέργειές του».

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της χήρας του Ανδρέα Δαυίδ θα συζητηθεί στις 11 Οκτωβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, με την αιτούσα να έχει στο πλευρό της απλήρωτους εργαζόμενους και προμηθευτές εταιρειών.

Ζητά τη συντηρητική κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους μέχρι του ποσού των 15 εκατομμυρίων ευρώ για να διασφαλιστούν δικές της απαιτήσεις ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ (καθώς λέει πως εισέπραξε 1 εκατομμύριο από τα δανεικά που είχε δώσει).

Η Δήμητρα Δαυίδ έχει καταθέσει στην Ελβετία μήνυση σε βάρος του γαμπρού της για απάτη ενώπιον της Ελβετικής Εισαγγελίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.