Έδειξε τα «δόντια της με το Καλημέρα» στα νέα καθήκοντα της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη! Επείγουσες δικογραφίες και αυτόφωρες συλλήψεις για καταλήψεις παραλιών από Beach Bar σε Πάρο και Σέριφο.


edolio5 team

Με το «καλημέρα» η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, απέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και ζητά από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, Ολυμπία Λαμπροπούλου, να ερευνήσει δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, που αφορούν στο θέμα των καταλήψεων τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο και στο ζήτημα της λειτουργίας beach bar στη Σέριφο, το οποίο σφραγίστηκε από τον δήμαρχο αλλά λειτουργεί παράνομα.

Προηγήθηκαν οι δυναμικές κινητοποιήσεις της «κίνησης πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες» και συγκεκριμένα στις παραλίες Μικρή Σάντα, Μαρτσέλο και Κριός με σύνθημα «Επανακτούμε τις παραλίες» και αίτημα την ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση του αιγιαλού.

Οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται καθώς δεν υπάρχει παραλία, που να μην έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις, ενώ κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει από τον Δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρέλες και ξαπλώστρες.

«Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της» αναφέρει η κ. Αδειλίνη στην παραγγελία της.


Σε ό,τι αφορά τη Σέριφο η κ. Αδειλίνη έστειλε δημοσιεύματα «προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ' αυτά καταγγελίες του δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».