Ένα συνέδριο που δεν θα γίνει ποτέ γιατί τα λεφτά είναι πολλά! Στο «παρά πέντε» προσπάθησε να γλιτώσει την «πέταγμα από το παράθυρο» ο Βασιλάκης αλλά τα έκανε χειρότερα! Με «μισόλογα μέσα από τα δόντια» ο Στίγκας ανακοίνωσε ότι στηρίζει Κασιδιάρη... αλλά εξ ανάγκης όπως είπε. Σε διάλυση η ΚΟ που συνεδριάζει αύριο με μήλον της Έριδος το 1.200.000 ευρώ που αναζητάει τσέπη.


edolio5 team

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της ΚΟ των «Σπαρτιατών» που θα γίνει την Δευτέρα 28.8 στις 5 το απόγευμα ο Στίγκας με μια ανακοίνωση που έγραψε μόνος του και χωρίς καμία γνώση των βουλευτών προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα για να μην εκδιωχθεί από το κόμμα αλλά τα έκανε χειρότερα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζεται ότι «η υποψηφιότητα του συνδυασμού "Ελεύθεροι Αθηναίοι", με επικεφαλής τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα». Θα μπορούσε! Δεν είναι σίγουρος!

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές ιδεολογικές και πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη». Είναι σαφές ότι ο Στίγκας είναι σαν να του κάνει χάρη παρά το γεγονός ότι έχουνν μεγάλες διαφορές (!) και επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να μην τον «χρεωθεί» ολοκληρωτικά ενώ άπαντες γνωρίζουν ότι ο Στίγκας θα είχε μείνει στους 37 ψήφους που είχε πάρει ως υποψήφιος Βουλευτής του Βασίλη Λεβέντη και στους 700 σε πανελλαδικό επίπεδο ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ίδιου κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 που προέρχονται από διασταύρωση πηγών εντός του κόμματος των Σπαρτιατών η ανακοίνωση αυτή έκανε τα πράγματα ακόμα πιο χειρότερα για το μέλλον του Στίγκα που πλέον θεωρείται βέβαιο ότι έχει δρομολογηθεί η εκπαραθύρωση του από το κόμμα από το συνέδριο που θα γίνει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην συνεδρίαση της ΚΟ θα ζητηθεί από τους βουλευτές ο ορισμός ημερομηνίας του συνεδρίου κάτι που είναι βέβαιο ότι θα αποφύγει ο Στίγκας, πριν πάρει την κρατική χρηματοδότηση του 1.200.000
ευρώ που είναι και η μεγάλη του έννοια, αφού σήμερα είναι ο μοναδικός δικαιούχος στο ποσό αυτό ενώ μετά το συνέδριο γνωρίζει πως το κόμμα θα έχει περάσει σε άλλα χέρια και συνεπώς η βαλίτσα με  τα λεφτά θα έχει χαθεί από το πεδίο ορατότητας του. Η σχέση πλέον Κασιδιάρη και Στίγκα είναι στο κόκκινο και ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού έχει ζητήσει από τους 8 βουλευτές που ελέγχει απόλυτα να τον ανατρέψουν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Οι υπόλοιποι 3 βουλευτές βρίσκονται στην επιρροή Κασιδιάρη αλλά δεν αποτελούν το σκληρό πυρήνα του κόμματος και για αυτό άλλωστε όπως μαθαίνουμε δεν ενημερώνονται καν για τις αποφάσεις και τα «πεπραγμένα των 8». Στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα τεθεί και το ζήτημα της μηνιαίας συνδρομής που πρέπει να δίνουν οι βουλευτές από τον μισθό τους για να φτιάξουν ένα κοινό ταμείο αφού μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι έχουν εισπράξει 2 μισθούς των 7500 ευρώ έκαστος δεν έχουν δώσει ούτε 1 ευρώ αφού διαφωνούν στο ποσό της συνδρομής. Θα απαιτηθεί επίσης από τον Στίγκα να δηλώσει την στήριξη του στο πρόσωπο Κασιδιάρη από το βήμα της Βουλής όπως θα πράξουν και οι ίδιοι. Είναι βέβαιο χωρίς ουδεμία  αμφιβολία ότι τα σημάδια παρακμής και διάλυσης εντός της ΚΟ είναι φανερά και οι αποχωρήσεις - ανεξαρτοποιήσεις Βουλευτών είναι προ το πυλών. Οι 2 βουλευτές που έχουν πάρει την έγκριση από τις φυλακές Δομοκού να τεθούν υπό την κρίση των υπολοίπων συναδέλφων τους, για να επιλεγεί ο ένας που θα ηγηθεί του κόμματος δεν συγκεντρώνουν την αποδοχή τουλάχιστον από 5 βουλευτές.