Όταν ο Στίγκας μπερδεύει το «ύψος» του με τον ίσκιο του! Ο υποψήφιος του Λεβέντη που είχε πάρει 35 ψήφους (!) παριστάνει το «κοκοράκι» στον Βελόπουλο για να πάρει αξία και αναπαράγει τα Fake News της Νέας Δημοκρατίας που μοιράζονται με no paper σε όλους τους «πρόθυμους».


edolio5 team

Η σκηνοθετημένη κόντρα του νεοεισερχόμενου (ούτε στα όνειρα του δεν το φανταζόταν), βουλευτή και επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλη Στίγκα, απέναντι στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο είναι προφανές ότι καταδεικνύει την έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας εκ μέρους του αλλά και την παιδαριώδη συμπεριφορά που ακολουθεί με την έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου. Κάποιος είπε στον Στίγκα «Πες μου ποιος είναι ο εχθρός σου για να σου πω την αξία σου» και αποφάσισε να το κάνει δόγμα. Δεν αποκλείεται σε λίγο να αρχίσει να καταγγέλλει και το Πουτιν για να φανεί ισάξιος του! 

Όλα ξεκίνησαν όταν η «Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος» κατέθεσε 5 προτάσεις όπως έχει κάνει σχετικό ρεπορτάζ το edolio5 που αφορούν την σύσταση εξεταστικών επιτροπών. Σύντομα όμως οι αυτοπροσδιοριζόμενοι «πατριώτες» των κομμάτων «ΝΙΚΗ» και «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» έδειξαν τις προθέσεις τους ότι για μικροκομματικούς λόγους δεν θα τις ψηφίσουν. Μετά από αυτό το γεγονός ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε πως οι Σπαρτιάτες και το κόμμα Νίκη, δεν θα υποστηρίξουν τις προτάσεις του και θα προτιμήσουν να «βάλουν πλάτη» στην κυβέρνηση. Μια αυτονόητη μετάφραση αυτής της συμπεριφοράς που θα έκανε ο κάθε λογικός άνθρωπος. Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του έγραψε.

«ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΌΣ….ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ, ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΡΟΥΜΕ…. ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ:Κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, δόθηκε ένα δικαίωμα στην ελάσσονα αντιπολίτευση.
Συγκεκριμένα, αναθεωρήθηκε και το άρθρο 68, το οποίον πλέον στην παρ. 2 εδ. γ΄, αναφέρει ότι: ''Η Βουλή μπορεί να συνιστά δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο εξεταστικές επιτροπές, εφόσον η σχετική πρόταση δέκα τουλάχιστον βουλευτών υπερψηφισθεί από τα δύο πέμπτα του συνόλου των βουλευτών (120), ανεξαρτήτως πλειοψηφίας''. Με λίγα λόγια, με πρόταση 10 τουλάχιστον βουλευτών, διεξάγεται συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και αυτή αποφασίζεται (μετά από συζήτηση) αν την ψηφίσουν 120 τουλάχιστον βουλευτές.
Δηλαδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να την μπλοκάρει η κυβερνητική πλειοψηφία, αν ψηφίσουν 120 βουλευτές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για να προσθέσει σε άλλο σημείο « ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ! Το θέμα λοιπόν είναι ότι φθηνές δικαιολογίες δεν χωρούν! Κάποιοι δεν αφήνουν αυτούς που δηλώνουν πατριώτες να ψηφίσουν τις εξεταστικές επιτροπές! Αυτή είναι η αλήθεια! Ή είστε με την Ελλάδα και τη Μακεδονία ή δεν είστε κύριοι!». Ο Στίγκας συμβουλευμένος (ποιους άραγε ;) έτρεξε να καταγγείλει τον Κυριάκο Βελόπουλο λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κακώς έκανε τις προτάσεις αυτές, αναμασώντας τα Fake News που διακινεί η ΝΔ επιχειρώντας επί χρόνο να δολοφονήσει τον χαρακτήρα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης. Φυσικά οι σχολιασμοί αυτοί δεν έμειναν αναπάντητοι από τον Κυριάκο Βελόπουλο και σε νέα ανάρτηση του απάντησε στον Στίγκα.

«Ας μιλήσουμε πολιτικά: ουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία όταν υπεγράφη η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία, ουδέποτε είπα ότι ήταν καλή η συμφωνία! Αυτός που υπογράφει το κείμενο πρέπει να τα αποδείξει κιόλας! Όταν λες ενσυνείδητα ψέματα πρέπει να είσαι και έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες! Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε σε ασόβαρους γυρολόγους των κομμάτων.
Μία απλή ανάγνωση του κανονισμού της Βουλής θα τους βοηθήσει για να καταλάβουν τι σημαίνει εξεταστική επιτροπή και τι σημαίνει στηρίζω την πρόταση για εξεταστικές που αφορούν Πρέσπες Τέμπη μάτι για την ίδια την κοινωνία! Απαντάμε πολιτικά αλλά όταν χρειάζεται απαντάμε και διαφορετικά!
Δεν φτάνει που δεν στηρίξατε την πρόταση επιχειρούν με ψέματα(γνωστή τακτική, γνωστών κύκλων) να σπιλώσουν ανθρώπους! Ραντεβού με τον κ.Σαράκη (ξέρετε που) λοιπόν αφού δεν υπάρχει άλλη λύση!»