Μέντορες του Μητσοτάκη για «ειδικά θέματα» ο Δοξιάδης με τον ξάδερφο του δημοσιογράφο Αρίστο και την παρέα τους! Του επέβαλαν 2 υπουργούς (Φλωρίδη - Μενδώνη) και του καθορίζουν την ατζέντα για τους ΛΟΑΤΚΙ και το μεταναστευτικό. Ο φόβος του Μαξίμου για την Μπακογιάννη που αρχίζει να βγάζει δόντια επειδή είναι εκτός από όλα.


Του ειδικού συνεργάτη

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Πρωθυπουργός έχει εκθρέψει μία πολιτική ομάδα μέσα στην κυβέρνηση που τον σέρνει κάθε λίγο και λιγάκι σε λάθη και πρωτοβουλίες, αφού ο ίδιος είναι ανήμπορος να σχεδιάσει την επόμενη μέρα, και φοβάται να της επιβληθεί μην τυχόν και χάσει την επικοινωνιακή ασπίδα που του έχουν υποσχεθεί.

Αυτό έλεγε ανώτατο δεξιό στέλεχος στο edolio5 πριν λίγες μέρες και μιλούσε για την ισχυρή ομάδα του Απόστολου Δοξιάδη μέσα στην κυβέρνηση που επέβαλε την ατζέντα στο Μητσοτάκη και τουλάχιστον 3-4 υπουργούς δικής τους προτίμησης.

Ο Αρίστος Δοξιάδης, ξάδερφος του Απόστολου και αρθρογράφος στην Καθημερινή έγραφε στα κοινωνικά δίκτυα ότι «η απόφαση Μηταράκη να καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία θα διώξει τα μυαλά και τους επιστήμονες της διασποράς από τα ελληνικά πανεπιστήμια».

Σε άλλο ποστάρισμα που έκανε, έδινε συμβουλές στον Ν.Ανδρουλάκη για το πως πρέπει να αντιπολιτευτεί τον Κ.Μητσοτάκη καταλήγοντας ότι την μεταρρυθμιστική ατζέντα την έχει ο Μητσοτάκης αλλά δεν έχει τα στελέχη να την περάσει, πλην των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ…


Η απόφαση για την πανεπιστημιακή αστυνομία δίχασε την ΝΔ και έδειξε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους εκλεγμένους και τους εξωκοινοβουλευτικούς.

Για παράδειγμα, η Ντόρα Μπακογιάννη βγήκε ευθαρσώς και είπε ότι ορθώς καταργήθηκε η πανεπιστημιακή αστυνομία. Η Μπακογιάννη με κάθε ευκαιρία θα ρίχνει μπηχτές στο περιβάλλον Μητσοτάκη, προς το παρόν όχι στον ίδιο ακόμα, αφού έχει γίνει προφανές ότι την έχουν έξω από τις μεγάλες δουλειές της κυβέρνησης.

Άλλο παράδειγμα της αυτονόμησης που έχει η ομάδα Δοξιάδη είναι η χαρακτηριστική άνεση και ευκολία που ο Γιώργος Φλωρίδης, πρόσωπο φιλικό του Α. Δοξιάδη, πήρε πρωτοβουλία να άρει το ακαταδίωκτο για τους τραπεζίτες, προκαλώντας ένα έμφραγμα στο Μαξίμου. Είναι γνωστό εξάλου ότι τον Λιγνάδη και την Μενδώνη τους επέβαλε στην κυβέρνηση ο Δοξιάδης.