Το «λάφυρο» του 1,5 εκατ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης, η πρόσβαση στο τραπεζικό λογαριασμό μόνο από τον Στίγκα (!) και η μεταμεσονύχτια συναντήση με τον Εμφιετζόγλου που «άφησε απέξω» τον Μπογδάνο! Οι διορισμοί φίλων και συγγενών και τα σημάδια αποσύνδεσης και ολικής διάλυσης των «Σπαρτιατών».


edolio5 team

Το χρήμα είναι γλυκό και ουδείς το απαρνήθηκε. Όταν μάλιστα μέχρι εχθές σιδέρωνες το χθεσινό παντελόνι για να το φορέσεις την επόμενη μέρα τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά. Όπως μαθαίνουμε από εγκυρότατες πληροφορίες οι «Σπαρτιάτες» του Βασίλη Στίγκα βρίσκονται σε έντονα σημάδια αποσύνδεσης και διάλυσης αφού διαφωνούν στους διορισμούς μεταξύ συγγενών που θέλουν να κάνουν στα γραφεία τους οι βουλευτές, στο κόμμα και στην Βουλή με αποτέλεσμα να μην έχουν την δυνατότητα μέχρι σήμερα να συντάξουν στοιχειωδώς μια τροπολογία ή πρόταση νόμου. Να σημειωθεί επίσης, ότι δεν έχει κατατεθεί ούτε μια ερώτηση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής του ομάδας προς κάποιον υπουργό της κυβέρνησης. Το μέγα - θέμα όμως που έχει προκύψει είναι η διαχείριση της κρατικής χρηματοδότησης η οποία ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ  και σύμφωνα με την δομή του κόμματος αυτή θα είναι προσβάσιμη μόνο από τον δικαιούχο Βασίλη Στίγκα!

Αυτό έχει εξοργίσει τους άλλους βουλευτές που θέλουν να δημιουργηθεί επιτροπή που να έχει πρόσβαση στα χρήματα.

Τα πράγματα όμως μπερδεύονται περισσότερο ύστερα από την συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βασίλη Στίγγα, και του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου όπου ο δεύτερος ζήτησε να είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Όπως μάθαμε η συνάντηση αυτή έγινε χωρίς την γνώση των υπολοίπων βουλευτών του Στίγκα ο οποίος αναγκάστηκε να τους το πει όταν η συνάντηση διέρρευσε. Ο Εμφιετζόγλου όπως προέκυψε από αυτή την συνάντηση ζήτησε την συνεργασία των 2 κομμάτων αλλά η «σκληροί» των Σπαρτιατών επιμένουν να διαλύσει το κόμμα του και να ενσωματωθεί με αυτούς. Από την άλλη μεριά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρά το γεγονός ότι ζήτησε συνάντηση με τον Στίγκα αυτή δεν πραγματοποιήθηκε, αφού όλα δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν ούτε σκαμπό σε άλλον.

 Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο edolio5 ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης είναι αντίθετος με την «αυτονομία» που δείχνει ο Στίγκας ενώ προεκλογικά είχε κάνει άλλη συμφωνία μαζί του, αφού χωρίς την δική του στήριξη «Σπαρτιάτες» δεν θα υπήρχαν στην Βουλή και δεν αποκλείεται το γεγονός να τον καταγγείλει δημόσια με βαριές εκφράσεις απαξίωσης.