Ο οικοδεσπότης - ολιγάρχης της ενέργειας και το Prive τραπέζωμα που έκανε στις παρυφές του Λυκαβηττού με 2 «πρώην» (αρχηγός κόμματος και διοικητής ΕΥΠ) και έναν «υπερδύναμο» πρέσβη! Το μενού είχε υποκλοπές, Ελληνοτουρκικά και «Αμερικανορωσικά παντρέματα».


Του Άρη Σπίνου

Τελικά άμα έχεις σερβιτόρο που συμμετέχει στο καλύτερο Catering της Αθήνας είναι ρε παιδί μου σαν να βάζεις κοριό στα «δοξασμένα» σαλόνια της διαπλοκής! Ένα δείπνο με πολύ ενδιαφέρον, πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο σπίτι επωνύμου και προβεβλημένου επιχειρηματία της Ενέργειας – και όχι μόνο- στο Κολωνάκι, στο ύψος του Λυκαβηττού, πολύ κοντά στην κατοικία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Όπως μάθαμε, στο δείπνο του μεγαλοεπιχειρηματία παρέστησαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τσούνης, ένας πρώην αρχηγός συστημικού πολιτικού κόμματος καθώς και ένας πρώην αρχηγός της ΕΥΠ!

Κατά τις ίδιες πηγές η συζήτηση περιεστράφη σε όλο το φάσμα της πολιτικής με επίκεντρο τις εκλογές που επίκειντο, αλλά και πολλά άλλα ζητήματα, από την ενέργεια και την επιχειρηματικότητα, μέχρι τις υποκλοπές και τα ελληνοτουρκικά!

Ιδίως δε τις σχέσεις της Δύσης με την Μόσχα και τις κυρώσεις των Αμερικανών στους εν ενεργεία συνεργάτες των Ρώσων! Εκεί έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ο οικοδεσπότης που δίνει εξετάσεις στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Κύκλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα επισημαίνουν ότι το κυρίως μέρος της συζήτησης, με τα πιο hot σημεία, εξελίχθηκε αργά το βράδυ, σχεδόν ξημερώματα! Για να μην φανεί το δαχτυλίδι στο χέρι του σερβιτόρου δεν δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες που μας έστειλε.