Μπαρδάκης και Βουρλιώτης έπιασαν δουλειά για 2 φακέλους - φωτιά! Σακούλες με «μαύρο χρήμα» σε δημοσιογράφους, κανάλια και σάιτ για την υποστήριξη ενός κόμματος. Η έρευνα του FIU Ουκρανίας που ζητάει στοιχεία για την διακίνηση 200.000.000 ευρώ που ξεπλένονται στην Ελλάδα την προεκλογική περίοδο από το «εγχώριο λευκό κολάρο» και τα ΜΜΕ.


Του Άρη Σπίνου

Σήμερα στο ρεπορτάζ που παρουσιάζουμε θα είμαστε περισσότερο προσεκτικοί από ότι πρέπει για λόγους που προς το παρόν δεν μπορούμε  να σας αποκαλύψουμε. Στην Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που εποπτεύει ο κ. Βουρλιώτης έφτασε μια εμπεριστατωμένη καταγγελία που περιλαμβάνει στοιχεία και ντοκουμέντα, από το FIU Ουκρανίας, την αντίστοιχη Αρχή για το ξέπλυμα, που ζητάει από την ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή τον έλεγχο 595 ξένων παραγόντων που σύμφωνα με τα έγγραφα που παραθέτει, ξεπλένουν λεφτά μέσω της Ελλάδας! Πολλά από αυτά κατά τις προεκλογικές περιόδους που βιώνουμε.

Η παρέμβαση της Ουκρανικής Αρχής για το ξέπλυμα, η οποία έγινε τον Μάρτιο του 2023, λιγότερο από ένα μήνα νωρίτερα από τις προγραμματισμένες τότε εκλογές της 9ης Απριλίου, αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρή καθώς έρχεται να καταδείξει με «αποδείξεις και ονόματα» την παροχή ρευστότητας από πρόσωπα προς συστήματα στην Ελλάδα και ένα ξέπλυμα πέραν των συνηθισμένων, εν μέσω πολεμικής σύρραξης με την Ουκρανία αλλά και την επιβολή διεθνών κυρώσεων!

Παράγοντες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, προσπαθούν να συσχετίσουν το καταγγελλόμενο ξέπλυμα των ξένων παραγόντων με εμβάσματα σε Ιερές Μονές, εκκλησιαστικούς φορείς, πολιτικά πρόσωπα και πάσης φύσεως υπεράνω υποψίας. 

Το καταγγελλόμενο από το FIU Ουκρανία για μαζικό ξέπλυμα στη χώρα μας και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, αξιολογείται ως μη τυχαίο και για τον λόγο αυτό από την εγχώρια Αρχή για το ξέπλυμα, αναμένεται η έναρξη εξονυχιστικών ελέγχων σε λογαριασμούς, εμβάσματα και σε μια σειρά προσώπων στη χώρα μας που θεωρούνται ύποπτα ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Μαθαίνουμε επίσης ότι στους διαδρόμους του ΣΔΟΕ κουβεντιάζεται έντονα μια επιστολή - καταγγελία με ονόματα και διευθύνσεις Ελλήνων δημοσιογράφων που φέρονται ότι έχουν πάρει «πολλές σακούλες» με μαύρο χρήμα για να υποστηρίξουν ένα κόμμα που πήρε μέρος στις εκλογές. Φτάνουν στα αυτιά μας τα ονόματα των δημοσιογράφων  αλλά μέχρι να πάρουμε στα χέρια μας την καταγγελία είμαστε επιφυλακτικοί. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ σε εφημερίδες και site! Καραμπινάτη διακίνηση μαύρου χρήματος. Επειδή τίποτα δεν μένει κρυφό αναμένουμε τις επόμενες μέρες σιγά - σιγά να μάθουμε τα πάντα με έγγραφα και αποδείξεις.