«Πολεοδομική Μαφία Μυκόνου» - δικαιοσύνη 0 - 1! Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσοπατζόγλου θα εποπτεύσει την κατεδάφιση 2 κτηρίων του Beach Bar Nammos. Το εφετείο Αθηνών δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής που κατέθεσε η επιχείρηση για το γκρέμισμα των αυθαιρεσιών.


edolio5 team

Ο εισαγγελέας εφετών Σύρου Οδυσσέας Τσοπατζόγλου φαίνεται ότι έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση απέναντι στον πόλεμο με την πολεοδομική μαφία της Μυκόνου, όπως έχει γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5.  

Αναμένετε πλέον να το δούμε και στην πράξη εκτός και εάν το παρακράτος θα κερδίσει με υπόγειες μεθοδεύσεις την απόφαση της δικαιοσύνης. Δύο από τα κτήριά του αναμένεται να χάσει κατά το επόμενο διάστημα το Nammos της Μυκόνου, καθώς οι εγκαταστάσεις του πολυτελούς beach bar restaurant μπήκαν στη λίστα των κατεδαφίσεων που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο στο νησί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 την Πέμπτη όπως ήδη αναφέραμε σε σχετικό ρεπορτάζ έγινε γνωστό πως η αίτηση που είχαν υποβάλει οι εκπρόσωποι του Nammos, για να ανασταλεί η κατεδάφιση μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους, απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση της απόφασης για το γνωστό beach bar καθυστέρησε αρκετά, καθώς συνήθως μια ανάλογη διαδικασία τελείται εντός τριών ημερών. Το παρασκήνιο με τηλέφωνα που είχαν ανάψει ήταν έντονο αλλά τελικά η τιμή της δικαιοσύνης υπερασπίστηκε από αυτούς που έπρεπε 

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στο πόρισμά τους όπως ακούστηκε κατά την διάρκεια της δίκης των ασφαλιστικών μέτρων είχαν καταγράψει τις εξής παραβάσεις: Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτηρίου εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Το κτήριο έχει επιφάνεια 520 τετραγωνικών μέτρων. Τμήματα του κτηρίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.
Κατασκευή σε εξέλιξη κτηρίου με χρήση τουαλέτας (39,55 τμ) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.
Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τμ (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.
Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5- 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Το παράδοξο που εντοπίζεται στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως ενώ οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος που έκαναν αυτοψία στο ακίνητο έγραψαν ότι γίνονταν οικοδομικές εργασίες, ο αστυνομικός που τους συνόδευε έγραψε στη δική του αναφορά (χωρίς να του ζητηθεί από καμία αρχή) ότι γίνονταν ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες σε ήδη υφιστάμενα κτήρια.

Από την πλευρά της, η ιδιοκτησία του Nammos υποστηρίζει ότι έχει κάνει στο παρελθόν «τακτοποίηση» των δύο κτηρίων (520 και 40 τετραγωνικών).