Ο «κήπος της Εδεμ», τα 12 κιλά κοκαϊνη και ο πασίγνωστος χονδρέμπορος μαναβικής ! Η δίκη στο εφετείο κακουργημάτων και τα 16 χρόνια φυλακή στους 2 «εγκεφάλους». Οι 6 κατηγορούμενοι, η γυναίκα από την Βουλγαρία και ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας που «καθάρισε» τους πελάτες του.

edolio5 team

Τρεις καταδίκες και τρεις αθωώσεις είχε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για τους 6 κατηγορούμενους που είχαν συλληφθεί καθώς είχαν μετατρέψει το μανάβικο «Κήπος της Εδεμ» στον Πειραιά σε αποθήκη…. ναρκωτικών τα οποία στην πορεία έριχναν στην αγορά πωλώντας μάλιστα την κοκαΐνη 40.000 ευρώ το κιλό.

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι- ο αρχηγός και ο υπεύθυνος για την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών – καταδικάστηκαν σε 16 χρόνια ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος σε 5 χρόνια φυλάκιση και πλέον είναι εκτός φυλακής.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε στηριχθεί κυρίως στη «βιτρίνα» του μανάβικου καθώς το χρησιμοποιούσαν ως προκάλυμμα για την αποθήκευση των ναρκωτικών. Η διακίνηση γίνονταν με ενοικιαζόμενα οχήματα με την πληροφορία να φθάνει στους αστυνομικούς το φθινόπωρο του 2021 από άτομο που γνώριζε πρόσωπα και συναλλαγές Αστυνομικός αποκάλυψε στην κατάθεσή του:

«Προ μηνός άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενο λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και της ζωής του, μας πληροφόρησε σχετικά με την εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης εξαιρετικής ποιότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής , με ιδιαιτέρως χαμηλή τιμή πώλησης αυτής των 40.000 ευρώ το κιλό και έχουν εισαχθεί στην Ελληνική Επικράτεια από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η πληροφορία ανέφερε ότι αρχηγός είναι ο Α. ηλικίας 60 με 65 ετών μετρίου αναστήματος ,φαλακρός ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εύρεση της ποσότητας,την πλήρη καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών προκειμένου οι ποσότητες αυτές να μεταφερθούν από χώρο απόκρυψης (καβάτζα ) που βρίσκεται στον Πειραιά. Έτερο μέλος της οργάνωσης και υπεύθυνος για την συλλογή των χρημάτων είναι ο Γ. ηλικίας 60 με 65 ετών και ο Β ηλικίας 50 ετών».

Η έρευνα που ξεκίνησε αποκάλυψε τη «βάση» της εγκληματικής οργάνωσης που ήταν το γνωστό μανάβικο στον Πειραιά

Λίγο πριν συλληφθούν οι κατηγορούμενοι οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι: «Στις 25 Οκτωβρίου ο αρχηγός πήγε στην εταιρία ( μανάβικο ) βάζοντας το αυτοκίνητο του στο χώρο φόρτωσης -εκφόρτωσης εμπορευμάτων παραμένοντας εντός για 30 λεπτά και στη συνέχεια πήγε σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση στον Πειραιά όπου και πάρκαρε αφού πρώτα είχε διατρέξει όλα τα παρακείμενα της εν λόγω συμβολής τετράγωνα λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασία. Στη συνέχεια ένα άλλο αυτοκίνητο προσήλθε στην περιοχή με άγνωστο άντρα οδηγό και άγνωστη γυναίκα συνοδηγό. Η συνοδηγός η οποία επρόκειτο για γυναίκα ηλικίας περίπου 35-40 ετών με μαύρα μαλλιά μετρίου αναστήματος και κανονικής σωματικής διάπλασης η οποία φορούσε ροζ αθλητικές φόρμες βγήκε από το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε στο άλλο αυτοκίνητο. Άνοιξε το πορτ μπαγκάζ παρέλαβε μία χάρτινη σακούλα ενώ στη θέση του οδηγού ήταν ο αρχηγός. Στη συνέχεια πήγαν σε περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και έδωσαν την σακούλα προς άγνωστο άνδρα»

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών σε εφόδους που έκαναν στις 2 Νοεμβρίου 2021 σε Χαλάνδρι Πειραιά και Παλαιό Φάληρο εκτός από την κοκαΐνη βρήκαν και 280.335 ποσό που προέρχεται από την διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης ανάμεσα στους οποίους είναι και μία γυναίκα από τη Βουλγαρία ,Γιάννης Γλύκας δήλωσε στο edolio5. 

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι μετά τη Δικαστική κρίση ! Η αθώωση της μιας εκ των κατηγορουμένων και η ήπια καταδίκη ενός εκ των κατηγορουμένων με το άρθρο 20 του Νόμου 4139/2013 και ως τοξικομανής παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση (καταδίκη με τη διακεκριμένη περίπτωση του άρθρου 23 ζητώντας την απλή συνέργεια για τη μια και τη συναυτουργία του άλλου ) απέδωσε την πραγματική διάσταση της υπόθεσης πολύ μακριά από την αρχική δίωξη».