Η αξιόπιστη πληροφορία της Mossad και οι Έλληνες «Θου Βου» της Κατεχάκη! Το φιάσκο με τους «πακιστανούς τρομοκράτες» από τα κρεμμυδοχώραφα που δεν είχαν δεύτερα παπούτσια να φορέσουν. Δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε γιάφκα, ούτε πυρομαχικά, ούτε δίκτυο συνεργατών, ούτε ο «εγκέφαλος».


Του Άρη Σπίνου

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ΕΥΠ εκμεταλλεύτηκε μια αξιόπιστη πληροφορία της Mossad αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ένα βήμα παραπάνω! Τον έναν στα κρεμμυδοχώραφα της Ζακύνθου και τον άλλον σε κάποια αγροικία στην Σπάρτη. Δεν βρέθηκαν όπλα ή πυρομαχικά. Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά. Δεν βρέθηκαν άλλα αξιοπρόσεκτα πειστήρια. Το επιχειρησιακό δυναμικό της ΕΥΠ έχει αποδεκατιστεί εντελώς αφού μόνο τα τελευταία 2 χρόνια έχουν διωχθεί από την υπηρεσία τουλάχιστον 200 έμπειρα στελέχη.

Ο «καθοδηγητής» τους βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Στην Τεχεράνη λένε τα σαΐνια. Εικάζεται πως οι δύο ύποπτοι τρομοκράτες θα «πλησίαζαν» Αλβανούς ποινικούς. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Τα όπλα θα τα προμηθεύονταν από αυτούς τους ποινικούς. Παγκόσμια πρωτιά. Ως γνωστόν στην διεθνή τρομοκρατία χρησιμοποιούνται πάντα όπλα «καθαρά».

Η είδηση για αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος κατά την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα έπεσε σαν πασχαλινό βαρελότο. Η επέκταση των ασύμμετρων επικοινωνιακών επιπτώσεων δεν άργησε να φανεί. Η ισραηλινή Μοσάντ αποκάλυψε ότι αυτή έδωσε την πληροφορία αλλά στα πλαίσια της καλής σχέσης με την Ελληνική ΕΥΠ δεν ήθελε να τους ξεμπροστιάσει ότι η υπόθεση αυτή εξελίχθηκε σε φιάσκο λόγο ανικανότητας των Ελλήνων «Θου Βου».

Είναι προφανές πώς οι Μυστικές Υπηρεσίες του Ισραήλ ενημέρωσαν την Αθήνα μέσω Πρεσβείας πως κάτι τρέχει με κάποιους Πακιστανούς. Είχαν εντοπιστεί τηλεφωνικές συνομιλίες με κάποιο Κέντρο στην Τεχεράνη. Κάπως έτσι συνελήφθησαν οι δύο Πακιστανοί στην Ζάκυνθο και την Λακωνία. Δεν είχαν πάρει χαμπάρι στην Ελλάδα! Να θυμίσουμε πως πρόσφατα στη βάση μίας πληροφορίας για εκρηκτικό μηχανισμό σε επιβατικό αεροσκάφος κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός στην Ελλάδα για να αποδειχθεί τελικά πως ήταν άνθρακας ο θησαυρός. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες των Διεθνών Υπηρεσιών Ασφαλείας. Τότε την πληροφορία την είχε δώσει η CIA.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και καλά θα κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την ιστορία να είναι προσεκτικοί. Κυβέρνηση, Θεσμοί, Υπηρεσίες και ΜΜΕ. Είναι ηλίου φαεινότερο πως η δημοσιογραφική πιάτσα έχει πλημμυρίσει από αντίγραφα του ίδιου Non Paper σχετικά με το τρομοκρατικό ντουέτο εκ Πακιστάν.